Αν είναι να κάνεις την παρασπονδία σου, ε τότε αξίζει να την κάνεις με ένα τέτοιο φαγητό. Ο παραδοσιακός μουσακάς είναι πάντα επίκαιρος και αγαπητός σε όλους -τόσο πολύ που πέφτουμε με τα μούτρα. Τη συνταγή έστειλε η Μάγδα Σαγδή. Στείλε κι εσύ τις δικές σου συνταγές…

Υλικά

  • 2 κιλά μελιτζάνες
  • 1 κιλό κιμά
  • 2 μεγάλα ξηρά κρεμμύδια
  • Μαϊντανός
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κιλό πατάτες
  • Ντομάτα για τη σάλτσα
  • Φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση

  • Βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια. Βάζουμε τον κιμά και μόλις αλλάξει χρώμα ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και την ντομάτα και τον αφήνουμε να ψηθεί.
  • Κόβουμε τις μελιτζάνες φέτες και τις ψήνουμε στον φούρνο προσθέτοντας λίγη ζάχαρη στη κάθε φέτα. Ψήνουμε για λίγο και τις πατάτες στο φούρνο αφού τις έχουμε κόψει και αυτές σε φέτες.
  • Αφού έχουν ψηθεί όλα, βάζουμε σε ένα ταψί λίγο λάδι, λίγη φρυγανιά, από πάνω μια στρώση πατάτες, από πάνω κιμά με λίγη φέτα τυρί.
  • Στη συνέχεια μια στρώση μελιτζάνες και πάλι κιμά με λίγη φέτα.
  • Πάλι μια σειρά μελιτζάνες με κιμά και τυρί, και από πάνω βάζουμε την μπεσαμελ με λίγο τυρί τριμμένο.
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για ¾ περίπου.

Μπεσαμέλ

  • 1 κιλό γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 ποτήρι βούτυρο
  • 1 ποτήρι αλεύρι

Εκτέλεση

Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα μέχρι να πήξει και από πάνω ρίχνουμε λίγο τυρί τριμμένο.


Τραπέζι στρωμένο με χάρτινο τραπεζομάντηλο από τη σειρά “καρό 600”