Για την Ημέρα των Ερωτευμένων, φτιάχνουμε καρδιές που μοιάζουν λες κι είναι από καλάμι. Τις χαρίζουμε όπου εμείς αγαπάμε (το χειροποίητο κερδίζει πάντα τις εντυπώσεις, ας μην το ξεχνάμε!). Χρόνια πολλά στους απανταχού ερωτευμένους…

 

Υλικά

  • Τραπεζομάντηλα Libo
  • Καλαμάκι
  • Σύρμα
  • Κόλλα

Εκτέλεση 

Με την τεχνική του paper wicker και με τα τραπεζομάντηλα Libo που δεν χρειάζονται βάψιμο και έχουν υπέροχα, έντονα χρώματα, φτιάχνουμε τις καρδιές.

Η τεχνική του paper wicker

Το μόνο βασικό υλικό αυτού του είδους κατασκευών είναι τα χαρτιά εφημερίδας, περιοδικών ή τα χάρτινα τραπεζομάντηλα τα οποία δουλεύουμε σαν να πρόκειται για …λυγαριά.

Η φιλοσοφία όλων των κατασκευών είναι ίδια και βασίζεται στη δημιουργία με τα χαρτιά εφημερίδας εύκαμπτων και πολύ μικρού πάχους “σωλήνων” τους οποίους στη συνέχεια συνδέουμε και πλέκουμε σε διάφορους σχηματισμούς, ανάλογα με το αντικείμενο σχήμα που θέλουμε να δημιουργήσουμε.

  1. Βασικό εργαλείο είναι …ένα καλαμάκι για σουβλάκια που χρησιμοποιείται ως “οδηγός”, ξεκινώντας να τυλίγουμε γύρω του κάθε παραλληλόγραμμα κομμένο κομμάτι χαρτιού, αρχίζοντας από τη μια γωνία του και καταλήγοντας στην άλλη.
  2. Στο τέλος, στερεώνουμε το τελείωμα κάθε τέτοιου “σωλήνα” με λίγη κόλλα για χαρτί.
  3. Κατά τη διάρκεια της κάθε κατασκευής, το κάθε τέτοιο κυλινδρικό κομμάτι χαρτιού, με τη βοήθεια και λίγης κόλλας, μπαίνει το ένα μέσα στο άλλο, δίνοντας έτσι στο αποτέλεσμα ομοιόμορφη όψη.
  4. Οι χάρτινοι σωλήνες μπορούν να βαφτούν με χρώμα σε σπρέι ή ακρυλικό με πινέλο είτε πριν ξεκινήσουμε τη δημιουργία μιας κατασκευής, είτε μετά την ολοκλήρωσή της. Τα χάρτινα τραπεζομάντηλα Libo έχουν έντονα, ζεστά χρώματα, οπότε δεν χρειάζαται να βάψουμε το χαρτί.

Ένας άλλος τρόπος δημιουργίας τέτοιας μορφής κατασκευών είναι να δουλέψουμε με τους χάρτινους σωλήνες πάνω σε έναν χαρτονένιο ή συρμάτινο σκελετό στον οποίο θα δώσουμε όποιο σχήμα θέλουμε π.χ. αστέρι, καρδιά, κ.λπ.


La Mart

Οι χάρτινες κατασκευές είναι χειροποίητες δημιουργίες της La Mart.

Μάθετε περισσότερα επικοινωνώντας απευθείας μαζί της στα τηλέφωνα 26930 41340, 26930 41478 και στο 694 5898 934 ή μέσω email.

Η La Mart αναλαμβάνει τον στολισμό του γάμου, της βάπτισης ή του πάρτι σας, της εκδήλωσης του σχολείου, του γραφείου ή του συλλόγου σας, με χειροποίητες κατασκευές από κάθε είδους υλικό (ύφασμα, χαρτί, ξύλο κ.ά.).

Οικονομικά! Εμπνευσμένα! Πολύ στυλάτα! Ονειρεμένα…