Αυθεντική κρητική κουζίνα δεν βρίσκει κανείς μόνο στην Κρήτη αλλά και στην περιοχή του Γουδή. Στην ψαροταβέρνα “Η Κρήτη” τρώμε μεζέδες από φρέσκα (κι όχι κατεψυγμένα) ψάρια και θαλασσινά, αλλά και πολλά άλλα θεσπέσια παραδοσιακά εδέσματα.

Ονομάστηκε “Η Κρήτη” διότι διαθέτει πολλά στοιχεία κρητικής κουζίνας αλλά και λόγω καταγωγής του ιδιοκτήτη της ταβέρνας. “Η Κρήτη” λειτουργεί από το 1990. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση που έχει ιδιοκτήτη τον Κρητικό Σταύρο Μανουσιαδάκη.

Στην κουζίνα της ταβέρνας βρίσκεται η κα. Έλλη, η οποία διαθέτει τεράστια εμπειρία σε νησιωτικές κουζίνες.

Το μενού εμπεριέχει πολλά θαλασσινά και ψάρια.

Οι σαλάτες είναι εποχικές και απλές, χωρίς υπερβολές.

Από το μενού ξεχωρίζουν:

  • τα ντολμαδάκια γιαλατζί,
  • οι κολοκυθοκεφτέδες,
  • η μαραθόπιτα,
  • η μελιτζανοσαλάτα και
  • οι φρέσκες πατάτες.

Από τα κυρίως πιάτα αξίζει μία δοκιμή:

  • το κρασάτο χταπόδι,
  • το γεμιστό θράψαλο,
  • τα ρεβύθια φούρνου και
  • τα μπουμπουριστά σαλιγκάρια.

Το κρασί είναι χύμα και κρητικό, όπως και η ρακή.

Όλα τα φαγητά και οι μεζέδες παρασκευάζονται μέσα στην κουζίνα του μεζεδοπωλείου.

Οι πρώτες ύλες είναι φρέσκες και αγνές, ενώ δεν χρησιμοποιούνται καθόλου κατεψυγμένα.


Info:
“Η Κρήτη”, Αγίου Θωμά 18, Γουδή, Αθήνα.
Τηλ.: 210.7715265