Ο κουραμπιές, το ευρύτατα διαδεδομένο γλύκισμα στην Ελλάδα που κατατάσσεται στα πατροπαράδοτα γλυκίσματα όπως το μελομακάρονο, συνήθως παρασκευάζεται τα Χριστούγεννα. Μάθαμε μια υπέροχη συνταγή για κουραμπιέδες -σας τη χαρίζουμε μαζί με τις ευχές μας για καλή χρονιά!
Το όνομα του κουραμπιέ προέρχεται από το τουρκικό Kurabiye, που σημαίνει μπισκότο, γλύκισμα από αλεύρι, βούτυρο και άχνη ζάχαρη.
Συνταγή για κουραμπιέδες
Υλικά
- 1 κιλό βούτυρο φρέσκο
- 1 ποτήρι κρασιού ζάχαρη αχνή
- ½ κιλό αμύγδαλα καθαρισμένα και καβουρδισμένα
- 1 κιλό αλεύρι
- ½ ποτήρι αλισίβα (στάχτη)
Εκτέλεση
- Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ για ένα τέταρτο περίπου.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μισό ποτήρι αλισίβα, τα χτυπάμε πάλι καλά, και μετά προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το αλεύρι, και ζυμώνουμε.
- Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα και, αφού κρυώσουν λίγο, τα βουτάμε σε 1 κιλό άχνη ζάχαρη.
Τραπέζι στρωμένο με χάρτινο τραπεζομάντηλο Libo από τη σειρά “Καρό Σπιτικά”