Τα φασολάκια, ναι, δεν είναι της εποχής. Όμως, εύκολα τα βρίσκουμε κατεψυγμένα και τα μαγειρεύουμε πολύ σε περιόδους νηστείας. Για να πετύχεις τα φασολάκια να είναι νόστιμα και καλομαγειρεμένα, οφείλεις να γνωρίζεις τρία μυστικά. Δώσε προσοχή στα τρία μετρήματα!

  1. Μετράμε το νερό, δεν κάνουμε τα φασολάκια “μπλουμ” στο νερό. Τα λαδερά φαγητά πρέπει να σερβίρονται με πηκτή σάλτσα που αποτελείται από ντομάτα, ελαιόλαδο, κρεμμυδάκι και μυρωδικά, χωρίς ίχνος νερού.
  2. Μετράμε τη ντομάτα -φασολάκια μαγειρεύουμε, όχι ντομάτα με φασολάκια. Λέμε καλύτερα “όχι” στον πελτέ. Προτιμάμε τη ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη ή σε μικρά κομμάτια, και λίγη σε ποσότητα, ώστε να μην αλλοιώνει την υπέροχη γεύση του φασολιού.
  3. Μετράμε τον χρόνο μαγειρέματος. Τα λαδερά φασολάκια οφείλουν να είναι ολόκληρα κι όχι λιωμένα. Πρέπει σε κάθε μπουκιά να νιώθουμε στα δόντια ότι σπάμε το φασόλι κι όχι ότι ήδη είναι σπασμένο.

 

Τραπέζι στρωμένο με χάρτινο τραπεζομάντηλο Libo από τη σειρά Fiori