Η τραπεζαρία είναι η καρδιά του σπιτιού, ένας μαγικός χώρος όπου συναντιόμαστε με φίλους και οικογένεια. Σε σημαντικά οικογενειακά γεγονότα, επετείους ή γιορτές, αλλά και σε απλές καθημερινές στιγμές μας, ο χώρος αυτός μετατρέπεται στην καρδιά των εξελίξεων.
Στρώνουμε χάρτινο τραπεζομάντηλο Libo καθώς είναι πρακτικά, εύχρηστα, ανθεκτικά, πολύ όμορφα και 100% καθαρά και αγνά.
Βασικές θέσεις για τα σκεύη
- Το κυρίως πιάτο τοποθετείται στο κέντρο μπροστά από το κάθισμα.
- Το πιρούνι αριστερά από το κυρίως πιάτο.
- Δεξιά από το κυρίως πιάτο, τοποθετούμαι μια χαρτοπετσέτα και επάνω της το μαχαίρι. Τα δοντάκια του μαχαιριού, πρέπει να κοιτούν προς το πιάτο.
- Δίπλα και δεξιά από το μαχαίρι, βάζουμε το κουτάλι, εφόσον είναι απαραίτητο από το menu.
- Το ποτήρι για το νερό ή το κρασί, τοποθετούνται δεξιά από το πιάτο, ακριβώς μπροστά από το μαχαίρι και το κουτάλι.
Η κατάλληλη διάταξη για ένα απλό γεύμα
- Το κυρίως πιάτο τοποθετείται στο κέντρο, μπροστά από το κάθισμα
- Το πιρούνι αριστερά από το κυρίως πιάτο.
- Δεξιά από το κυρίως πιάτο, τοποθετούμε μια χαρτοπετσέτα και επάνω της το μαχαίρι. Τα δοντάκια του μαχαιριού, να κοιτούν προς το πιάτο.
- Δίπλα, δεξιά από το μαχαίρι, τοποθετούμε το κουτάλι, εφόσον είναι απαραίτητο από το menu.
- Το ποτήρι για το νερό ή το κρασί, τα βάζουμε δεξιά από το πιάτο, ακριβώς μπροστά από το μαχαίρι και το κουτάλι.
- Τοποθετούμε το πιρούνι της σαλάτας αριστερά από το πιρούνι του κυρίως πιάτου και το πιάτο της σαλάτας αριστερά από το πιρούνι της σαλάτας.
- Εάν το μενού περιλαμβάνει και σούπα, τοποθετούμε το πιάτο ή το μπολ της σούπας πάνω στο κυρίως πιάτο, ακριβώς στο κέντρο της θέσης, και το κουτάλι της σούπας δεξιά, πλάι στο κουταλάκι του καφέ.