Σάλτσα τόνου με κουκουνάρι ή ντιπ τόνου, γκουρμέ

Ναι, είναι γκουρμέ αυτή η συνταγή που μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Νικολάου, αλλά σε ξαφνιάζει η καταπληκτική γεύση της σάλτσας και η ευκολία για να γίνει. Βάζοντάς την πάνω από ζυμαρικά δίνει μια άλλη νοστιμιά και έμπνευση, αλλά αν περισσέψει (που δεν θα περισσέψει) βάλτε την σε σάντουιτς ή κάντε την ντιπ για κριτσίνια, και θα σας ζητάνε να την φτιάχνετε συχνά!

Συνταγή για Σάλτσα Τόνου με Κουκουνάρι

Υλικά

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 μεγάλες ντομάτες
  • 3 κονσέρβες τόνος σε νερό
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. τζίντζερ
  • ½ κ.γ. κουρκουμά
  • Λίγη ρίγανη
  • 1 ποτηράκι για σφηνάκι κουκουνάρια
  • 1 ποτηράκι για σφηνάκι σταφίδα μαύρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε καλά το κρεμμύδι στο multi και το βάζουμε σε ένα πλατύ τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο.
  2. Τρίβουμε και τις ντομάτες στο multi, τις ρίχνουμε κι αυτές στο τηγάνι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν, χωρίς καπάκι. Η φρέσκια ντομάτα χρειάζεται λίγη περισσότερη ώρα να βράσει μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά.
  3. Όταν δούμε ότι έχει φύγει το περισσότερο υγρό, προσθέτουμε τη ρίγανη, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, τον κουρκουμά και το τζίντζερ, και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε απαλά.
  4. Όταν σωθεί όλη η υγρασία προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον τόνο, τις σταφίδες και τα κουκουνάρια, ανακατεύουμε μαλακά και αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά ακόμα, ώστε να δέσουν όλα τα υλικά.
  5. Σερβίρουμε πάνω από ζυμαρικά ή ρύζι.

 

Στείλτε μας κι εσείς τις σπεσιαλιτέ ή τις ιδέες σας. Μοιραστείτε τες μαζί μας και με τους φίλους των τραπεζομάντηλων Libo.