Ναι, είναι γκουρμέ αυτή η συνταγή που μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Νικολάου, αλλά σε ξαφνιάζει η καταπληκτική γεύση της σάλτσας και η ευκολία για να γίνει. Βάζοντάς την πάνω από ζυμαρικά δίνει μια άλλη νοστιμιά και έμπνευση, αλλά αν περισσέψει (που δεν θα περισσέψει) βάλτε την σε σάντουιτς ή κάντε την ντιπ για κριτσίνια, και θα σας ζητάνε να την φτιάχνετε συχνά!
Συνταγή για Σάλτσα Τόνου με Κουκουνάρι
Υλικά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 μεγάλες ντομάτες
- 3 κονσέρβες τόνος σε νερό
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- ½ κ.γ. τζίντζερ
- ½ κ.γ. κουρκουμά
- Λίγη ρίγανη
- 1 ποτηράκι για σφηνάκι κουκουνάρια
- 1 ποτηράκι για σφηνάκι σταφίδα μαύρη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Τρίβουμε καλά το κρεμμύδι στο multi και το βάζουμε σε ένα πλατύ τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο.
- Τρίβουμε και τις ντομάτες στο multi, τις ρίχνουμε κι αυτές στο τηγάνι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν, χωρίς καπάκι. Η φρέσκια ντομάτα χρειάζεται λίγη περισσότερη ώρα να βράσει μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά.
- Όταν δούμε ότι έχει φύγει το περισσότερο υγρό, προσθέτουμε τη ρίγανη, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, τον κουρκουμά και το τζίντζερ, και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε απαλά.
- Όταν σωθεί όλη η υγρασία προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον τόνο, τις σταφίδες και τα κουκουνάρια, ανακατεύουμε μαλακά και αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά ακόμα, ώστε να δέσουν όλα τα υλικά.
- Σερβίρουμε πάνω από ζυμαρικά ή ρύζι.
Στείλτε μας κι εσείς τις σπεσιαλιτέ ή τις ιδέες σας. Μοιραστείτε τες μαζί μας και με τους φίλους των τραπεζομάντηλων Libo.
-
Στις φωτογραφίες, το τραπέζι είναι στρωμένο με χάρτινο τραπεζομάντηλο Libo “Θάλασσα”.
-
Το ξέρατε; Τα χάρτινα τραπεζομάντηλα είναι πρακτικά και στο σπίτι.