Πώς θα κάνουμε τα αυγά-μάτια ελκυστικά για όλους; Ακόμα και για τα παιδιά; Η διακόσμηση με ντοματάκια, κάπαρη και πιπερίτσα σίγουρα μπορεί να το καταφέρει! Αλλά έχει σημασία κι ο τρόπος που θα τα μαγειρέψουμε. Σας δείχνουμε τα SOS βήματα για το τέλειο τηγάνισμα! Αξίζει να τα διαβάσεις! 

Πρώτα από όλα, να γνωρίζουμε τα εξής:

  • Τα αυγά πρέπει οπωσδήποτε να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος πριν μαγειρευτούν.
  • Χρησιμοποιούμε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή φυτικό βούτυρο.

Τα SOS βήματα 

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι ή το βούτυρο στο αντικολλητικό τηγάνι.
  2. Ρίχνουμε προσεκτικά τα αυγά και τα αφήνουμε μέχρι να πάρουν τα ασπράδια λευκό χρώμα.
  3. Γέρνουμε ελαφρώς το τηγάνι ώστε να συγκεντρωθεί σε μία πλευρά το λάδι και με ένα κουτάλι το μαζεύουμε και περιχύνουμε με αυτό τα αυγά για να μαγειρευτεί και η πάνω επιφάνειά τους. Πρέπει να δούμε να σχηματίζεται μία λευκή, διάφανη κρούστα πάνω στους κρόκους.

Σερβίρετε στο πιάτο προσεχτικά και διακοσμείτε με: φετάκια από ντοματάκια, κάπαρη, ροδέλες πιπερίτσας, ελιές πράσινες και φύλλα μαϊντανού.


Εσείς γνωρίζατε ότι υπάρχει ένα ειδικό χαρτί κουζίνας που “τραβάει” το περιττό λάδι από τα τηγανιτά μας χωρίς να αφήνει χνούδια και υπολείμματα χαρτιού πάνω στο τρόφιμο; Υπάρχει! Και αυτό λέγεται Cartapaglia της Foxy. Είναι το μόνο χαρτί κουζίνας που παρασκευάζεται όχι από χημικό πολτό χάρτου όπως όλα τα κοινά χαρτιά κουζίνας, αλλά από φυσικό πολτό με την προσθήκη καθαρού πολτού από στάχυα σιταριού. Η δύναµη των σταχυών σε συνδυασμό µε την τεχνολογία που χρησιμοποιείται, παρέχει στο Cartapaglia ανώτερη αντοχή και απορροφητικότητα, καθιστώντας το κατάλληλο για ΟΛΕΣ τις χρήσεις.

Το χαρτί κουζίνας Cartapaglia είναι εγκεκριμένο για να έρχεται σε επαφή με τρόφιμα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.