Παγωμένο γιαούρτι με μπανάνα και μέλι! Αντί για παγωτό, αντί για μιλκ σέικ, αντί για άλλο γλυκό! Το τέλειο γλύκισμα, ελαφρύ, χωρίς πολλές θερμίδες, πανεύκολο στην παρασκευή του και αρέσει πολύ σε όλους -μικρούς και μεγάλους… Αξίζει να διαβάσετε τα βήματα της παρασκευής του.

Πολύ απλή η παρασκευή του:

  1. Κόβουμε 3 μεγάλες μπανάνες σε φέτες, τις βάζουμε σε μεγάλο μπολ με 1 κουταλιά της σούπας χυμού λεμονιού και τις λιώνουμε καλά με πιρούνι.
  2. Όταν πολτοποιηθούν, προσθέτουμε 2 κουταλιές μέλι, 2 φλιτζάνια γιαούρτι (στραγγιστό) και ελάχιστη κανέλα.
  3. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.

Θερμίδες

Γιαούρτι: 59 θερμίδες (τα 100 γραμμάρια)

Μέλι: 21 θεμίδες (το 1 κουταλάκι του γλυκού)

Μπανάνα: 90 θερμίδες (τα 100 γραμμάρια)

Λεμόνι: 30 θερμίδες (η 1 κουταλιά της σούπας)