Banoffe μπισκότα, με μια συνταγή-αστραπή

Φτιάχνονται αστραπή με τη συνταγή της Νικολέττας. Μας λέει ότι τα πηγαίνει στη δουλειά της και δεν είναι ποτέ αρκετά, όσα κι να πάει!

Συνταγή για Μπισκότα Banoffe

Υλικά

  • 1 ποτήρι πορτοκαλάδα φυσικό χυμό
  • 1 κ.γ. σόδα
  • ⅔ φλ. λάδι
  • 3 φλ. κουάκερ βρώμης
  • ½ φλ. αλεύρι ολικής ή άσπρο
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 2 μπανάνες, κομμένες σε κυβάκια
  • 1 φάκελο σταγόνες σοκολάτας
  • ½ φλ. ζάχαρη καστανή
  • 2 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε τη σόδα στη πορτοκαλάδα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
  2. Σε ένα ταψί απλώνουμε ανικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε κουταλιές σούπας από το μίγμα, αν θέλουμε να τα φτιάξουμε σαν μπισκότα. Ή παίρνουμε χάρτινα αντικολλητικά φορμάκια και τα γεμίζουμε με το μίγμα μας.
  3. Ψήνουμε στους 170o για 15-20′. Προσέχουμε να μην μας παραψηθούν και στεγνώσουν.

Στείλτε μας κι εσείς τις σπεσιαλιτέ ή τις ιδέες σας. Μοιραστείτε τες μαζί μας και με τους φίλους των τραπεζομάντηλων Libo.