Κέικ μαρμπρέ, που η μαμά μας το έλεγε κέικ βανίλια σοκολάτα

Η Νόρα Νταλούλ μάς έστειλε τη συνταγή της για κέικ μαρμπρέ. Όταν η μαμά μας το έφτιαχνε, το έλεγε κέικ βανίλια-σοκολάτα. Είναι πάντα εντυπωσιακό και θυμόμαστε που σαν παιδιά το κοιτάζαμε και απορούσαμε πώς γίνονται αυτά τα σχέδια μέσα στο κέικ. Χτυπήστε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη για να γίνει αφράτο και μην ανοίγετε το φούρνο όταν ψήνεται, για να φουσκώσει καλά.

Συνταγή για Κέικ Μαρμπρέ

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 3 φλ. φαρίνα
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. ηλιέλαιο
  • 1 φλ. γάλα
  • 1 βανίλια
  • Λίγο βούτυρο
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 4 κ.σ. κακάο

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κακάο.
  3. Βάζουμε σε άλλο μπολ το 1/3 του μείγματος και προσθέτουμε εκεί το κακάο, ανακατεύοντάς το μαζί με μια κουταλιά της σούπας γάλα.
  4. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα και βάζουμε πρώτα το μισό άσπρο μείγμα. Από πάνω ρίχνουμε το σοκολατένιο και μετά το άλλο μισό άσπρο.
  5. Με μια οδοντογλυφίδα κάνουμε σχέδια. Ψήνουμε στους 180o C για 45-50’.

 

Στείλτε μας κι εσείς τις σπεσιαλιτέ ή τις ιδέες σας. Μοιραστείτε τες μαζί μας και με τους φίλους των τραπεζομάντηλων Libo.