Είναι από αυτές τις συνταγές που ονομάζουμε all time classic! Γλύκισμα αθώο, ελαφρύ και πολύ απλό στην παρασκευή του. Αυτό το κέικ λατρεύεται από όλους! Μπορείτε επίσης, να το κάνετε για φανουρόπιτα. Τη συνταγή έστειλε η Σοφιάννα Λορέντζου. Στείλτε κι εσείς τις δικές σας συνταγές!

Υλικά

  • 4 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • ½ κουταλάκι γλυκού σόδα
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • Ξύσμα λεμονιού
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού σταφίδα μαύρη
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού σταφίδα άσπρη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι με την κανέλα.
  2. Σε άλλο μπωλ βάζουμε όλα τα άλλα υλικά, εκτός από τις σταφίδες και τα χτυπάμε 2-3 λεπτά στο μίξερ.
  3. Ρίχνουμε μετά, λίγο-λίγο, το αλεύρι με την κανέλα και ανακατεύουμε με το χέρι.
  4. Στο τέλος ρίχνουμε τις σταφίδες.
  5. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου.