Σκέτο, με φρούτα ή σοκολάτα, το cheesecake είναι ένα πολύ πολύ αγαπημένο γλυκό, και γι’ αυτό μάλιστα έχει και τη δική του γιορτή -στις 30 Ιουλίου! Τo συγκεκριμένο cheesecake, είναι πεντανόστιμο και πανεύκολο στην παρασκευή του. Στείλε κι εσύ τις δικές σου συνταγές…
Υλικά
- 1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive -θρυμματισμένα
- Ένα κουτί συμπυκνωμένο γάλα ζαχαρούχο
- 230 γραμμ. κρέμα σαντιγί
- 230 γρ. κρέμα τυριού
1/3 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί: την κρέμα τυριού, την κρέμα γάλακτος και το γάλα.
- Τα χτυπάμε για περίπου 3-5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού στο τέλος και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμα.
- Σε μια στρόγγυλη φόρμα, στρώνουμε τα μπισκότα (πριν τα απλώσουμε, τα ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού) και απλώνουμε την κρέμα.
- Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 2-3 ώρες.
- Πριν το σερβίρουμε, διακοσμούμε με φρούτα ή/και ξηρούς καρπούς.