Σκέτο, με φρούτα ή σοκολάτα, το cheesecake είναι ένα πολύ πολύ αγαπημένο γλυκό, και γι’ αυτό μάλιστα έχει και τη δική του γιορτή -στις 30 Ιουλίου! Τo συγκεκριμένο cheesecake, είναι πεντανόστιμο και πανεύκολο στην παρασκευή του. Στείλε κι εσύ τις δικές σου συνταγές…

Υλικά

  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive -θρυμματισμένα
  • Ένα κουτί συμπυκνωμένο γάλα ζαχαρούχο
  • 230 γραμμ. κρέμα σαντιγί
  • 230 γρ. κρέμα τυριού
    1/3 φλιτζάνι χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί: την κρέμα τυριού, την κρέμα γάλακτος και το γάλα.
  2. Τα χτυπάμε για περίπου 3-5 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού στο τέλος και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμα.
  4. Σε μια στρόγγυλη φόρμα, στρώνουμε τα μπισκότα (πριν τα απλώσουμε, τα ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού) και απλώνουμε την κρέμα.
  5. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 2-3 ώρες.
  6. Πριν το σερβίρουμε, διακοσμούμε με φρούτα ή/και ξηρούς καρπούς.