Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι το γρήγορο γλυκό που έφτιαχναν οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας όταν είχαμε μια χαρά και ήθελαν να το γιορτάσουμε. Ο φίλος μας ο Μάνθος Λάης μός έστειλε μία συνταγή του πιο μοντέρνα και πιο εντυπωσιακή, που καλύπτει και όσους αγαπούν πολύ τη σοκολάτα.
Συνταγή για Δίχρωμος Σιμιγδαλένιο Χαλβά
Υλικά
- 1 λίτρο νερό
- 350 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. σιμιγδάλι
- 125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
- 50-60 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν.
- Ταυτόχρονα, σε μια άλλη μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει.
- Μόλις λιώσει, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε μέχρι να πάρει το χρώμα που θέλουμε (κάποιοι το θέλουν πολύ καβουρδισμένο).
- Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε το βρασμένο νερό προσεκτικά στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι και το μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφήσει σχεδόν όλη την υγρασία του, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Μόλις είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα 2/3 στη φόρμα όπου θα το βάλουμε. Στο υπόλοιπο μείγμα μας που είναι ακόμα ζεστό, προσθέτουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί. Μετά, το στρώνουμε πάνω στο υπόλοιπο στη φόρμα μας και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Αφότου κρυώσει, το αναποδογυρίσουμε για να το ξεφορμάρουμε.
Στείλτε μας κι εσείς τις σπεσιαλιτέ ή τις ιδέες σας. Μοιραστείτε τες μαζί μας και με τους φίλους των τραπεζομάντηλων Libo.
-
Στη φωτογραφία, το τραπέζι είναι στρωμένο με χάρτινο τραπεζομάντηλο Libo “Θάλασσα”.
-
Το ξέρατε; Τα χάρτινα τραπεζομάντηλα είναι πρακτικά και στο σπίτι.