Το σουφλέ με πένες και μπρόκολο είναι μια συνταγή εύκολη και γρήγορη. Το σημαντικό είναι ότι μπορείς με αυτή τη συνταγή να μαγειρέψεις μπρόκολο με τέτοιο τρόπο ώστε να το τρώνε και τα παιδιά μας! Τη συνταγή έστειλε η Αρετή Μούρου. Στείλε κι εσύ τις δικές σου συνταγές…

Υλικά

  • ½ κιλό πέννες
  • 1 μπρόκολο
  • 300 γραμμ. κίτρινα τυριά τριμμένα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Υλικά για τη μπεσαμέλ  

  • 600 γραμμ. γάλα
  • 3 κουταλιές κορν φλάουρ
  • 1 κουταλιά βούτυρο φυτικό
  • 1 αυγό

Εκτέλεση 

  • Βράζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα και σε πολύ και αλατισμένο νερό, τις πένες (σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία).
  • Αφού βράσουν καλά οι πένες, τις σουρώνουμε, τις βουτυρώνουμε ελαφρώς και τις στρώνουμε σε ένα πυρέξ. Τις αφήνουμε να περιμένουν.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε το μπρόκολο για λίγο.
  • Μόλις βράσουν τα ρίχνουμε στο πυρέξ μαζί με τα τυριά το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε.
  • Στη συνέχεια φτιάχνουμε την μπεσαμέλ.
  • Λιώνουμε το κορν φλάουρ σε λίγο γάλα και προσθέτουμε το αυγό.
  • Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα τα 600 γραμμ. γάλα και ρίχνουμε το λιωμένο κορν φλάουρ με το αυγό, τη μία κουταλιά βούτυρο, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.
  • Όταν πήξει, ρίχνουμε το μείγμα πάνω στις πένες και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου (μέχρι να ροδίσει) στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Τραπέζι στρωμένο με Libo χάρτινα τραπεζομάντηλο “Giotto”