Μία πολύ εύκολη και νόστιμη πίτα με μανιτάρια είναι αυτή που μας έστειλε η Λαμπρινή Αιβαλιώτη. Ακόμα και αυτοί που αντιπαθούν τα μανιτάρια γιατί τους απωθεί η όψη τους και η μυρωδιά τους, με αυτή τη συνταγή για μανιταρόπιτα θα αλλάξουν γνώμη για πάντα. Στείλε κι εσύ τις δικές σου συνταγές…

Υλικά

  • 1 πακέτο μανιτάρια πλευρώτους, κομμένα σε κύβους
  • 3-4 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης, κομμένες σε λωρίδες
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 1 κρέμα γάλακτος light
  • 250 γραμμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, και τις πιπεριές Φλωρίνης.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, και τα «δένουμε» με την κρέμα γάλακτος.
  • Προσθέτουμε την κεφαλογραβιέρα και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
  • Στρώνουμε σε ένα ταψί το ένα φύλλο της σφολιάτας, το τρυπάμε με ένα πιρούνι, βάζουμε πάνω τη γέμιση και τέλος το άλλο φύλλο αφού το τρυπήσουμε και αυτό με το πιρούνι.
  • Ψήνουμε την μανιταρόπιτα στους 180 βαθμούς Κελσίου για μια ώρα περίπου.

Τραπέζι στρωμένο με μονόχρωμο, χάρτινο τραπεζομάντηλο Libo