Σας αρέσει αλλά δεν τη φτιάχνετε επειδή θεωρείτε ότι είναι δύσκολη στην παρασκεύη της; Ιδού η συνταγή για μια πανεύκολη και άκρως αρωματική πορτοκαλόπιτα. Τη συνταγή έστειλε η Μυρτώ Σαλέχη. Στείλε κι εσύ τις δικές σου συνταγές…
Υλικά
- 1 πακέτο φύλο κρούστας
- 250 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
- αυγά
- 250 ml καλαμποκέλαιο
- 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- Ξύσμα από μισό ξυλάκι φυσικής βανίλιας
- 1 φακελάκι μπέϊκιν πάουντερ
Για το σιρόπι
- 630 ml νερό
- 130 ml χυμός πορτοκαλιού
- 500 γραμμ. ζάχαρη
- 2 φλούδες πορτοκαλιού
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο (160-170 βαθμούς Κελσίου).
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ, προσθέτουμε το γιαούρτι και μετά τα υπόλοιπα υλικά.
- Κόβουμε το φύλλο πρώτα σε λωρίδες και μετά μικρά κομματάκια και το ρίχνουμε μέσα στα υλικά και ανακατεύουμε απαλά.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε πυρέξ και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 75 λεπτάτ της ώρας.
- Βγάζουμε το γλύκισμα από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Πώς φτιάχνουμε το σιρόπι
- Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για περίπου 7 λεπτά, μέχρι να δέσει (αλλά όχι να πήξει).
- Περιχύνουμε την πορτοκαλόπιτα ενώ είναι κρύα, με το σιρόπι -ενώ αυτό είναι καυτό.
- Γαρνίρουμε με γλυκό πορτοκάλι.
Τραπέζι στρωμένο με χάρτινο τραπεζομάντηλο Libo (σειρά 700).