συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Σας αρέσει αλλά δεν τη φτιάχνετε επειδή θεωρείτε ότι είναι δύσκολη στην παρασκεύη της; Ιδού η συνταγή για μια πανεύκολη και άκρως αρωματική πορτοκαλόπιτα. Τη συνταγή έστειλε η Μυρτώ Σαλέχη. Στείλε κι εσύ τις δικές σου συνταγές…

 

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλο κρούστας
  • 250 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
  • αυγά
  • 250 ml καλαμποκέλαιο
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Ξύσμα από μισό ξυλάκι φυσικής βανίλιας
  • 1 φακελάκι μπέϊκιν πάουντερ

Για το σιρόπι

  • 630 ml νερό
  • 130 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 500 γραμμ. ζάχαρη
  • 2 φλούδες πορτοκαλιού

Εκτέλεση συνταγής  

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο (160-170 βαθμούς Κελσίου).
  2. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ, προσθέτουμε το γιαούρτι και μετά τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Κόβουμε το φύλλο πρώτα σε λωρίδες και μετά μικρά κομματάκια και το ρίχνουμε μέσα στα υλικά και ανακατεύουμε απαλά.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα σε πυρέξ και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 75 λεπτάτ της ώρας.
  5. Βγάζουμε το γλύκισμα από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Πώς φτιάχνουμε το σιρόπι

  1. Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για περίπου 7 λεπτά, μέχρι να δέσει (αλλά όχι να πήξει).
  2. Περιχύνουμε την πορτοκαλόπιτα ενώ είναι κρύα, με το σιρόπι -ενώ αυτό είναι καυτό.
  3. Γαρνίρουμε με γλυκό πορτοκάλι.

Τραπέζι στρωμένο με χάρτινο τραπεζομάντηλο Libo (σειρά 700).