Για να απολαύσεις μια σπιτική σοκολατόπιτα δεν χρειάζεται να είσαι muster chef! Γιατί αν ακολουθήσουμε βήμα βήμα αυτή τη συνταγή που έστειλε η Αλεξάνδρα Ραπάβη, μπορούμε σε λίγα λεπτά να την έχουμε στο πιάτο μας! Στείλε κι εσύ τις δικές σου συνταγές…
Υλικά
- 1¼ φλιτζάνι αλεύρι
- 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
- 1/4 φλιτζανιού κακάο
- 1½ κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
Για το πασπάλισμα
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/4 του φλιτζανιού κακάο
- 1 + 1/3 φλιτζάνι βραστό νερό
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε.
- Βουτυρώνουμε ένα μικρό, τετράγωνο, αντικολλητικό σκεύος όπου μέσα θα αδειάσουμε το μείγμα.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη µε το κακάο και πασπαλίζουμε το μείγμα.
- Περιχύνουμε σιγά σιγά µε το βραστό νερό.
- Ψήνουμε τη σοκολατόπιτα στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 45 λεπτά.
- Αφού κρυώσει η σοκολατόπιτα, σερβίρουμε µε κουτάλα μέσα από το αντικολλητικό σκεύος που την ψήσαμε.
- Συνοδεύεται ιδανικά με παγωτό.