Για να απολαύσεις μια σπιτική σοκολατόπιτα δεν χρειάζεται να είσαι muster chef! Γιατί αν ακολουθήσουμε βήμα βήμα αυτή τη συνταγή που έστειλε η Αλεξάνδρα Ραπάβη, μπορούμε σε λίγα λεπτά να την έχουμε στο πιάτο μας! Στείλε κι εσύ τις δικές σου συνταγές…

Υλικά

  • 1¼ φλιτζάνι αλεύρι
  • 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζανιού κακάο
  • 1½ κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο

Για το πασπάλισμα 

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/4 του φλιτζανιού κακάο
  • 1 + 1/3 φλιτζάνι βραστό νερό
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά.
  2. Προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε.
  3. Βουτυρώνουμε ένα μικρό, τετράγωνο, αντικολλητικό σκεύος όπου μέσα θα αδειάσουμε το μείγμα.
  4. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη µε το κακάο και πασπαλίζουμε το μείγμα.
  5. Περιχύνουμε σιγά σιγά µε το βραστό νερό.
  6. Ψήνουμε τη σοκολατόπιτα στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 45 λεπτά.
  7. Αφού κρυώσει η σοκολατόπιτα, σερβίρουμε µε κουτάλα μέσα από το αντικολλητικό σκεύος που την ψήσαμε.
  8. Συνοδεύεται ιδανικά με παγωτό.