Κεκάκι από τα χεράκια σου για πρωινό, για τον καφέ, ως σνακ, για την εκδρομή, για το σχολείο… Το κέικ λατρεύεται από όλους! Τη συνταγή για αυτό το αφράτο κέικ με σταφίδες έστειλε η Έλλη Κράλλη. Στείλε κι εσύ τις δικές σου συνταγές…

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού (φρέσκος)
  • 250 γραμμάρια φυτικό βούτυρο
  • 1 ½ ποτήρι ζάχαρη
  • 1 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (500 γραμμ.)
  • Ξύσμα λεμονιού
  • 1 ποτήρι σταφίδες
  • 200 γραμμάρια αμύγδαλα καβουρδισμένα (ανάλατα)
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη για 10 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα αφράτο, άσπρο μείγμα.
  • Χτυπάμε στο μπλέντερ τα αυγά και τα ρίχνουμε και αυτά στο μείγμα της ζάχαρης και του βουτύρου. Συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Ρίχνουμε το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού. Συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι εναλλάξ με τον χυμό πορτοκαλιού. Συνεχίζουμε το χτύπημα, αλλά σε χαμηλή ταχύτητα τώρα.
  • Εν τω μεταξύ, αλευρώνουμε τις σταφίδες και τις ρίχνουμε στο μείγμα.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα κέικ, που έχουμε πρώτα το εσωτερικό της βουτυρώσει και αλευρώσει.
  • Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά.


 

Τραπέζι στρωμένο με μονόχρωμο, χάρτινο τραπεζομάντηλο Libo