ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΓΚΕΛΝΤΗ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΟΜΑΝΤΗΛΟ LIBO ΕΛΙΑ

“Πειραγμένη” φασολάδα σε παξιμαδοκουλούρα από τον chef Γιάννη Γκελντή, που μαγείρεψε με τον βοηθό του Βασίλη. Έστρωσε χάρτινο τραπεζομάντηλο Libo στον παραδοσιακό φούρνο της οικογένειας Χριστοδούλου και κέρασε περαστικούς και πελάτες.

Υλικά για 8 άτομα:

  • 250 γραμμ. φασόλια ξερά.
  • 2 καρότα σε ροδέλες.
  • 1 ματσάκι σέληνο ψιλοκομμένο.
  • 1 μέτριο κρεμμύδι χοντροκομμένο.
  • Αλάτι.
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Δάφνη.
  • 1 καυτερή πιπεριά.
  • 8 κοφτές κουτ. σούπας (=80 γραμμ.) πελτές ντομάτας.
  • 1 σφηνάκι ελαιόλαδο.

Εκτέλεση:

  • Μουλιάζουμε για 12 ώρες τα φασόλια σε νερό όπου έχουμε ρίξει μία κουταλιά της σόδας μαγειρική σόδα.
  • Ξεβγάζουμε τα φασόλια, σουρώνουμε και τα βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό, σε μια κατσαρόλα βαθιά.
  • Όταν έχουν μισοβράσει τα φασόλια, ρίχνουμε τα ζαρζαβατικά, τη δάφνη, το πιπέρι, το ελαιόλαδο.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά ακόμα.
  • Κατόπιν, ξεσκεπάζουμε και ρίχνουμε την φασολάδα μας τον πελτέ, ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά.
  • Αφήνουμε το φαγητό πάνω στην εστία λίγη ώρα ώστε να ξεκουραστεί.
  • Σερβίρουμε σε παξιμαδοκουλούρες. Θα τις βρούμε σε 6 γεύσεις: 1) Ντομάτα, 2) Μεσογειακή, 3) Σταρένια, 4) Κριθαρένια, 5) Σκόρδο-Ρίγανη, 6) Πατέ πράσινης-μαύρης ελιάς.

 

Βραβευμένος με βραβεία Michelin, τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα, ο chef Γιάννης Γκελντής νιώθει ικανοποίηση για την κατάκτηση των “Χρυσών Σκούφων” του στα εστιατόρια “Ορίζοντες”, “Central” και “Mezzo mezzo”. Δηλώνει αθεράπευτα μαγεμένος με την ελληνική κουζίνα που κυριαρχεί στα διεθνή γαστρονομικά δρώμενα. Έχει τιμηθεί με το βραβείο “καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Chef 2002” από το Αθηνόραμα, “Chef της Χρονιάς 2003” από το Status και “Chef της Χρονιάς 2004” από το Men. Είναι συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής και έχει λάβει μέρος σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σε διάφορα κανάλια, παρουσιάζοντας τις απίστευτες συνταγές του.

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία τον Στράτο Χριστοδούλου, ιδιοκτήτη του Παραδοσιακού Φούρνου της οικογένειας Χριστοδούλου, όπου και μαγείρεψε ο σεφ Γιάννης Γκελντής την “πειραγμένη” φασολάδα. Ο Στράτος Χριστοδούλου ζυμώνει και ψήνει κάθε μέρα παραδοσιακό ψωμί και ποικίλα αρτοπαρασκευάσματα. Παρασκευάζει, επίσης, τις παξιμαδοκουλούρες, συνταγής Γιάννη Γκελντή. Θα τις βρείτε σε έξι μοναδικές γεύσεις: 1) Ντομάτα, 2) Μεσογειακή, 3) Σταρένια, 4) Κριθαρένια, 5) Σκόρδο-Ρίγανη, 6) Πατέ πράσινης-μαύρης ελιάς.

Ο Παραδοσιακός Φούρνος της Οικογένειας Χριστοδούλου βρίσκεται στην οδό Κυθηρίων 57, στο Καλαμάκι (τηλ.: 210.9968.061).