ΣΕΦ ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΡΕΙΣ ΕΛΙΕΣ

Ο σεφ Βασίλης Άγγελος από το εστιατόριο “Οι Τρεις Ελιές” διαχειρίζεται γνώριμα ελληνικά υλικά και μας φτιάχνει μία συνταγή με κοτόπουλο και πατάτες, αρκετά “πειραγμένη” και σχετικά εύκολη, όπου μέσα στην απλότητα της αναδεικνύονται θεσπέσιες μυρωδιές της ελληνικής φύσης.

Υλικά:

  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • 1 μεγάλο κομμάτι τζίντζερ
  • Χυμό από 1 λεμόνι + το ξύσμα του
  • 250 γραμμ. ηλιέλαιο
  • 100 γραμμ. μέλι
  • Αλάτι – Πιπέρι
  • 5-6 πατάτες Νάξου
  • 250 γραμμ. τυρί φέτα
  • 50 γραμμ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γραμμ. γάλα χαμηλών λιπαρών
  • 1 λίτρο ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)

Εκτέλεση:

  • Φιλετάρουμε τα στήθη κοτόπουλου.
  • Ετοιμάζουμε τη μαρινάρα: αναμειγνύουμε το τζίντζερ, τον χυμό από το λεμόνι, το ξύσμα λεμονιού, τα 250 γραμμ. ηλιέλαιου, τα 100 γραμμ. μελιού, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Βάζουμε τα φιλέτα στη μαρινάρα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
  • Βγάζουμε τα φιλέτα από τη μαρινάρα και ψήνουμε στην ψησταριά ή, εναλλακτικά, σε αντικολλητικό τηγάνι τύπου σχάρας.
  • Ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και τα βγάζουμε από τη φωτιά.
  • Σερβίρουμε σε πιατέλα.


Για τις Πατάτες

  • Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους, αφού τις καθαρίσουμε και τις τρίψουμε πολύ καλά.
  • Τις βγάζουμε όταν μαλακώσουν από το νερό που βράζει και τις στραγγίζουμε.
  • Σπάμε τις πατάτες με τα χέρια μας σε ακανόνιστα κομμάτια (βραχάκια).
  • Ετοιμάζουμε σε μια φριτέζα το λάδι (να κάψει καλά) και ρίχνουμε μέσα τις πατάτες.
  • Τηγανίζουμε (σε πολύ ηλιέλαιο).


Για τη σως φέτας

  • Σπάμε τη φέτα με το χέρι, ή την τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη, και τη ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα, που βρίσκεται πάνω σε εστία με μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  • Σερβίρουμε τη σως φέτας πάνω στις πατάτες-βραχάκια.

 


Ο σεφ Βασίλης Άγγελος είναι απόφοιτος της Σχολής Γαστρονομίας Λε Μοντ. Από το 2013 δημιουργεί ελληνικά και μεσογειακά πιάτα στο εστιατόριο “Οι Τρεις Ελιές”. Έχει επίσης εργαστεί ως σεφ στα εστιατόρια των ξενοδοχείων “Κontokali Bay –Resort and Spa” (Κέρκυρα), “Σπαθί Beach Bar Restaurant” (Κέα), “Hotel Pallas” (Γλυφάδα) και στο εστιατόριο “Orfeas Greco” στο Αμβούργο.

Τρεις Ελιές: Ο Γιάννης Σαββιδάκης κι ο αδελφικός του φίλος Χρήστος Τσιρώνης ένωσαν τις δυνάμεις τους και την αυθεντικότητα που τους διακρίνει και δημιούργησαν ένα παραδοσιακό καφενείο-μεζεδοπωλείο στο Μοσχάτο το οποίο το βάφτισαν “ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΕΛΙΕΣ”.
Είναι ένας πολύ ζεστός χώρος όπου συναντά κανείς έντονο το ελληνικό στοιχείο στις γεύσεις και την ατμόσφαιρα. Πολλές οι εκπλήξεις στο φαγητό αλλά και στις βραδιές ζωντανής μουσικής. “Οι Τρεις Ελιές” βρίσκονται στο Μοσχάτο, Ομήρου & Σωκράτους 32.
Τηλ. κρατήσεων και επικοινωνίας: 210.94.02.625