ΑΦΡΑΤΗ ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ

Το μυστικό για ταραμοσαλάτα σαν αφρώδη “κρέμα” είναι το σχολαστικό χτύπημα στο μπλέντερ αλλά και η σταδιακή προσθήκη ελαιόλαδου. Η Μαρία Σαλαμάνα που μας έστειλε τη συνταγή επιλέγει λευκό ταραμά για φίνο άρωμα και φωτεινή εμφάνιση. Στείλτε κι εσείς τις δικές σας σαρακοστιανές συνταγές!

Υλικά:

  • ¼ ταραμάς λευκός.
  • 1 φρατζόλα ψωμί του κιλού (κατά προτίμηση χωριάτικο και μπαγιάτικο, 2-3 ημερών).
  • 3 ή 4 κρεμμυδάκια χλωρά (ή 2 ξηρά).
  • Μαϊντανός.
  • 3 λεμόνια.
  • Ελαιόλαδο (όσο πάρει).

Εκτέλεση:

  1. Μουσκεύουμε το ψωμί το στραγγίζουμε πολύ καλά.
  2. Το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υλικά (εκτός από το λάδι) και ζυμώνουμε περίπου για 10 λεπτά.
  3. Στη συνέχεια βάζουμε τη ζύμη στο μπλέντερ και το δουλεύουμε καλά.
  4. Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, προσθέτουμε ελαιόλαδο σε αργή ροή (με τον ίδιο τρόπο που φτιάχνουμε και τη μαγιονέζα).
  5. Ρίχνουμε όσο λάδι χρειαστεί, ώστε η ταραμοσαλάτα να γίνει αφράτη και λεία.