Το γκιούλμπασι είναι ένα χορταστικό φαγητό, με πλούσια αρώματα και δυνατή γεύση. Θα μπορούσε να είναι το καλύτερο κυριακάτικο πιάτο. Συνδυάζεται τέλεια με τηγανιτές πατάτες. Στείλε κι εσύ τις δικές σου συνταγές…

Υλικά

  • 2 κιλά μοσχάρι χτένι (είναι μέρος του μολσχαριού, είναι πολύ μαλακό και μοιάζει με το “ποντίκι”).
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 5-6 σκελίδες σκόρδου (ντυμένες)
  • Μανιτάρια μικρά (κονσέρβας ή γυάλας)
  • Ελαιόλαδο (100 ml)
  • Τυρία σε μεγάλα κομμάτια (φέτα, γραβιέρα….)

Εκτέλεση

  • Τυλίγουμε σε τριπλή λαδόκολλα το κρέας που πρώτα έχουμε πλύνει και αλατοπιπερώσει, μαζί με μανιτάρια, κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μπόλικο σκόρδο, ρίγανη, λάδι και αν θέλουμε βάζουμε και κομμάτια τυριά.
  • Το κλείνουμε καλά μέσα στη λαδόκολλα, σαν να κλείνουμε έναν φάκελο. Θα πρέπει οι άκρες της λαδόκολλας όταν κλείσουμε, να είναι από την πάνω πλευρά, ώστε να μην χυθούν τα υγρά του φαγητού.
  • Ψήνουμε τουλάχιστον 3 ώρες στον φούρνο (που έχουμε ήδη προθερμάνει).

Τραπέζι στρωμένο με χάρτινο, μονόχρωμο τραπεζομάντηλο Libo