Κυριακή των Βαΐων και παραδοσιακά τρώμε ψάρι. Τολμήστε να το κάνετε γιουβέτσι! Είναι πολύ νόστιμο φαγητό και αποτελεί σίγουρα μια διαφορετική γευστική πρόταση που θα ικανοποιήσει ακόμα και τα παιδιά! Τη συνταγή έστειλε ο Κώστας Μπαλόπουλος. Στείλε κι εσύ τις δικές σου συνταγές!

Υλικά

  • 400 γραμμ. ψάρι φιλέτο (μπακαλιάρος, σφυρίδα, φαγκρί κ.λπ.) σε κομμάτια
  • 15 γαρίδες καθαρισμένες
  • 4-5 καραβίδες (προαιρετικά, δίνει υπέροχο άρωμα)
  • 4 φλιτζάνια έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  • 2½ φλιτζάνια κριθαράκι (μέτριο ή χοντρό)
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1 κουταλιά της σούπας  ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 λίτρο νερό ή ζωμό λαχανικών
  • Περίπου μισό λίτρο χυμό ντομάτας (κατά προτίμηση φρέσκια)
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σοτάρουμε τα κομμάτια ψαριού σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο μαζί με τις γαρίδες για 3 περίπου λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
  2. Προσθέτουμε το κριθαράκι (ωμό) κι ανακατεύουμε μέχρι να λαδωθεί όλο.
  3. Σοτάρουμε σε άλλο τηγάνι το κρεμμύδι.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα του τηγανιού και το κρεμμύδι σε ταψί.
  5. Ρίχνουμε και τα άλλα υλικά και ανακατεύουμε.
  6. Ψήνουμε το φαγητό στους 180 βαθμούς Κελσίου για 4 λεπτά περίπου, μέχρι να μελώσει το κριθαράκι