Γλυκιά Κολοκυθόπιτα, μία βολική συνταγή όταν θέλουμε πίτα

Η κολοκυθόπιτα είναι γνωστή και διαδεδομένη σε όλη την Ελλάδα και, μάλιστα, και σε αλμυρή και σε γλυκιά εκδοχή. Η Χρυσούλα Μπαλαμπάνη μάς έστειλε τη γλυκιά συνταγή της. Επειδή οι κολοκύθες αντέχουν πολύ καιρό, μπορούμε να τις έχουμε στο σπίτι και, όποια στιγμή θέλουμε, να κάνουμε μια πίτα. Όταν έχουμε τα υλικά, είναι μια βολική συνταγή.

Συνταγή για Γλυκιά Κολοκυθόπιτα

Υλικά

  • 2 μακριές κίτρινες κολοκύθες
  • 5 αυγά
  • Καρύδια τριμμένα ή κοπανιστά
  • Λίγες ξανθές σταφίδες
  • Ζάχαρη, καλύτερα καστανή
  • Φύλλο για πίτα χωριάτικο
  • 2 φλυτζανάκια του καφέ Ελαιόλαδο
  • Κανέλα

Εκτέλεση

  1. Παίρνουμε τις κίτρινες κολοκύθες, καθαρίζουμε τη φλούδα και τις τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη. Τυλίγουμε σε ένα πανί και ζουλάμε στο σουρωτήρι το τριμμένο κολοκύθι, για να βγουν τα υγρά του.
  2. Κατόπιν, το βάζουμε σε λεκάνη και σπάμε μέσα 4 αυγά, προσθέτουμε το μισό λάδι και ανακατεύουμε.
  3. Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε 2 φύλλα και τα λαδώνουμε κι αυτά ένα-ένα.
  4. Αδειάζουμε από πάνω το μισό μίγμα μας, το μισό καρύδι και τις μισές σταφίδες, και ραντίζουμε από πάνω με αρκετή ζάχαρη και κανέλα.
  5. Στρώνουμε άλλο ένα φύλλο και κάνουμε την ίδια διαδικασία, ρίχνοντας το υπόλοιπο μισό από όλα τα υλικά μας.
  6. Σκεπάζουμε με άλλο ένα φύλλο και περνάμε με πινέλο το τελευταίο αυγό χτυπημένο, λίγο λάδι και σκορπίζουμε ζάχαρη στην επιφάνεια.
  7. Ψήνουμε στους 180o C μέχρι να ροδίσει.

Στείλτε μας κι εσείς τις σπεσιαλιτέ ή τις ιδέες σας. Μοιραστείτε τες μαζί μας και με τους φίλους των τραπεζομάντηλων Libo.