Mύρισε καλοκαιράκι! Ένα παγωτό θα μας δροσίσει και θα μας γλυκάνει. Μπορεί να έχει ενοχοποιηθεί για τις πολλές θερμίδες του, όμως με μέτρο κανείς διατροφολόγος δεν το απαγορεύει. Ειδικά αν είναι σπιτικό! Τη συνταγή έστειλε η Παναγιώτα Λάμπη. Στείλε κι εσύ τις δικές σου συνταγές…

Υλικά

  • 2 βανίλιες
  • 1 γάλα εβαπορέ
  • 1 κουτί σαντιγί ζαχαροπλαστικής
  • 1 γάλα ζαχαρούχο
  • 4 κουταλιές ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε το γάλα εβαπορέ με τις 2 κουταλιές ζάχαρης άχνης και όταν φουσκώσει καλά το μείγμα, το βάζουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
  2. Χτυπάμε καλά τη σαντιγί ζαχαροπλαστικής με τις 2 κουταλιές από τη ζάχαρη άχνη και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τις βανίλιες.
  3. Βγάζουμε από το ψυγείο και το πρώτο μείγμα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί, απαλά.
  4. Είναι ωραίο να βάλουμε μέσα κομματάκια από διάφορα γλυκά κουταλιού που έχουμε στο σπίτι.
  5. Το βάζουμε στην κατάψυξη για να παγώσει καλά.