H κολοκυθόπιτα της Φρειδερίκης κρύβει μια ιστορία που συναντά την Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου. Κυρίως όμως συναντά την αγάπη της νοικοκυράς για την οικογένειά της, που την εκφράζει φτιάχνοντας υπέροχες πίτες με αρκετούτσικο κόπο. Στείλε κι εσύ τις δικές σου συνταγές…

Υλικά για τη ζύμη

  • 5 κουταλιές σούπας αλεύρι από το οποίο θα βγουν 6 φύλλα
  • 1 φλιτζάνι του καφέ μικρό λάδι
  • 1/2 κουτ. γλυκ. αλάτι
  • Νερό χλιαρό -όσο πάρει

Εκτέλεση για τη ζύμη

  • Βάζουμε σε μία λεκάνη το αλεύρι, κάνουμε μία λακουβίτσα και ρίχνουμε το αλάτι, το λάδι και το χλιαρό νερό.
  • Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να είναι μέτρια μαλακή.

Υλικά για τη γέμιση

  • 2 κιλά κολοκύθα
  • 1 1/2 κιλό φέτα
  • 1 φλιτζάνι. τσαγιού τραχανά ή ρύζι
  • 4 αυγά
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση για τη γέμιση

  • Όταν τρίψουμε την κολοκύθα, ρίχνουμε λίγο αλάτι, το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και το στύβουμε.
  • Στη συνέχεια, βάζουμε σε μία λεκάνη όλα τα υλικά μαζί με την κολοκύθα και ανακατεύουμε.
  • Η γέμιση μας είναι έτοιμη.

Εκτέλεση για την πίτα

  • Ανοίγουμε τη ζύμη σε 6 φύλλα.
  • Βάζουμε στο ταψί κάτω, αφού το λαδώσουμε, τα 2 φύλλα άψητα.
  • Ρίχνουμε τη γέμιση.
    Στη συνέχεια, στρώνουμε τα ενδιάμεσα φύλλα.
  • Στρώνουμε 1-1 τα φύλλα, λαδώνουμε ενδιάμεσα, ρίχνουμε γέμιση.
  • Κόβουμε την πίτα μας σε κομμάτια και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για
    περίπου 1 ώρα.