Καλαμάρι γεμιστό, σαν κυρίως πιάτο ή σαν μεζές

Το καλαμάρι το τρώμε, συνήθως, στις ταβέρνες, αλλά η Βασιλική Καλαντζή μάς έστειλε μία συνταγή για να το κάνουμε γεμιστό και να γίνει ένα νόστιμο φαγητό για την οικογένεια. Αν το βγάλουμε σαν μεζέ… θα ενθουσιάσει!

Συνταγή για Καλαμάρι Γεμιστό

Υλικά

  • 1 καλαμάρι φρέσκο, μεγάλο, ολόκληρο καθαρισμένο
  • 100 γρ. τυρί φέτα
  • 1 ντομάτα μέτρια
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • Λίγη ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα:

  • 1 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε το καλαμάρι, το αλατίζουμε ελαφρά απ’ έξω και το αφήνουμε στην άκρη, για να φτιάξουμε τη γέμιση.
  2. Σε μπολ λιώνουμε με πιρούνι τη φέτα, κόβουμε την ντομάτα και την πιπεριά σε κυβάκια. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το λάδι και τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
  3. Τοποθετούμε το καλαμάρι σε λαδόκολλα και το γεμίζουμε με τη γέμιση. Κλείνουμε τις άκρες με οδοντογλυφίδες.
  4. Ανακατεύουμε τα υλικά για την σάλτσα, ώστε να γίνει μια ωραία πηχτή σάλτσα και περιχύνουμε με αυτήν το καλαμάρι.
  5. Τυλίγουμε σφιχτά τη λαδόκολλα και ξανατυλίγουμε απ’ έξω με αλουμινόχαρτο.
  6. Ψήνουμε στους 250o C για μισή ώρα, το γυρίζουμε και χαμηλώνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα ακόμα.
  7. Σερβίρουμε σε πιατέλα, κόβουμε το καλαμάρι σε ροδέλες και περιχύνουμε με το ζουμί του.

Στείλτε μας κι εσείς τις σπεσιαλιτέ ή τις ιδέες σας. Μοιραστείτε τες μαζί μας και με τους φίλους των τραπεζομάντηλων Libo.