Συνταγή για κατσικάκι στον φούρνο

Τη συνταγή έστειλε η Μαρία Παντελίδη από την Αμφιλοχία. Είναι το κλασικό κυριακάτικο “Κατσικάκι με πατάτες” που όλοι μας έχουμε γευτεί στη ζωή μας ουκ ολίγες φορές. Με τη διαφορά όμως ότι κάθε μαγείρισσα και κάθε τοπική κουζίνα έχει τα δικά της μυστικά. Στείλε κι εσύ τις δικές σου συνταγές…

Υλικά

  • 2 κιλά κατσίκι μπούτι (ή όποιο άλλο μέρος μας αρέσει)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 κιλά πατάτες κομμένες σε χοντρές ή λεπτές φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας φυλλαράκια φρέσκου δενδρολίβανου
  • 1/3 του φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι νερό
  • 4-5 μέτριες σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μπολ αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τα ανακατεύουμε καλά και κόβουμε τα σκόρδα στα δύο.
  • Με ένα μικρό μαχαίρι ανοίγουμε τρύπες στο κρέας και με το δάκτυλο μας βάζουμε σε κάθε τρύπα λίγο από το μείγμα του αλατοπίπερου και κατόπιν μισή σκελίδα σκόρδο. Κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν όλα τα σκόρδα.
  • Πασπαλίζουμε το κρέας με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τοποθετούμε τις πατάτες στο ταψί γύρω γύρω από το αρνί ή το κατσίκι. Τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και τις πασπαλίζουμε με ρίγανη και τα φυλλαράκια του δενδρολίβανου. Ρίχνουμε στον πάτο του ταψιού λίγο ζεστό νερό και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
  • Το ψήνουμε στους 180°C για περίπου 1 ώρα.
  • Το ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για ακόμη 1/2 ώρας περίπου, μέχρι το αρνί και οι πατάτες να ροδίσουν.

Τραπέζι στρωμένο με καρό, χάρτινο τραπεζομάντηλο Libo από τη σειρά “Σπιτικά”