Απογειώνουμε τα κεφτεδάκια της γιαγιάς με δυο-τρία μυστικά που κάνουν τη διαφορά! Απλώς αυξάνεται κατά ολίγον ο χρόνος της παρασκευής τους, όμως η γεύση σε αποζημιώνει για όλα! Είναι ωραίο να πειράζεις λίγο τις παραδοσιακές συνταγές αν είναι να απογειώνεις το φαγητό!

Μυστικά για τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια

  • Μαρινάρουμε στο ψυγείο για περίπου 6 ώρες τον κιμά σε ημίγλυκο κόκκινο κρασί.
  • Χρησιμοποιούμε μπαγιάτικο ψωμί, με προζύμι. Αυτό κάνει τα κεφτεδάκια πολύ αφράτα.
  • Περνάμε στο μούλτι τα κρεμμύδια και το σκόρδο (δεν τα ψιλοκόβουμε απλώς, δηλαδή).
  • Το κρεμμύδι και το σκόρδο μετά το μούλτι, τα σοτάρουμε με μία κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη, σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν. Τα σβήνουμε με ένα σφηνάκι λευκό κρασί.
  • Δεν αλευρώνουμε τους κεφτέδες μας, αλλά ρίχνουμε πασπαλιστά λίγο αλεύρι μέσα στη ζύμη. Ζυμώνουμε για να απορροφηθεί το αλεύρι πολύ καλά. Με αυτόν τον τρόπο, φτιάχνουμε κεφτεδάκια τραγανά απ’έξω και αφράτα μέσα.