Κεφτεδάκια με πατάτες στη γάστρα γίνονται πιο υγιεινά

Δεν υπάρχει σχεδόν κανένας που να μην τρώει τα κεφτεδάκια. Αλλά προσπαθούμε να αποφεύγουμε τα τηγανητά. Η φίλη μας η Κική μάς έστειλε μια συνταγή να τα φτιάχνουμε στη γάστρα, στο φούρνο, και να γίνονται το ίδιο νόστιμα αλλά πιο υγιεινά.

Συνταγή για Πατάτες με Κεφτεδάκια στη Γάστρα

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά μοσχάρι
  • 2 αυγά
  • Δυόσμο
  • Μαϊντανό
  • Κόλιανδρο τριμμένο
  • Λίγο ούζο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • Κόκκινη πιπεριά
  • Κίτρινη πιπεριά
  • Μισή ντομάτα
  • Λίγη βρώμη
  • 2 φρυγανιές τριμμένες
  • Πατάτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε στο multi το κρεμμύδι, δυόσμο, μαϊντανό, κόλιανδρο και το ούζο και τα ρίχνουμε στον κιμά.
  2. Προσθέτουμε τη φρυγανιά, τη βρώμη, το αυγό, το λάδι, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε καλά. Βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο.
  3. Καθαρίζουμε της πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες.
  4. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα βάζουμε στη γάστρα με τις πατάτες, όρθιες, ανάμεσά τους.
  5. Από πάνω, ρίχνουμε τις πιπεριές ψιλοκομμένες, ελάχιστο νερό και λίγο λάδι ακόμα.
  6. Ψήνουμε στους 200o C και όταν είναι έτοιμο το φαγητό μας, το αφήνουμε για 10′ ακόμα χωρίς το καπάκι, για να πάρει χρώμα.

Στείλτε μας κι εσείς τις σπεσιαλιτέ ή τις ιδέες σας. Μοιραστείτε τες μαζί μας και με τους φίλους των τραπεζομάντηλων Libo.