Ένα αφράτο κέικ με νιφάδες σοκολάτας μας έστειλε ο Γιώργος Πολυχρονάκης. Αυτό που κάνει ιδιαίτερη τη γεύση του είναι ότι χρησιμοποιεί φρέσκο βούτυρο και του δίνει αρχοντιά και βελούδινη υφή.
Συνταγή για Κέικ με Νιφάδες Σοκολάτας
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- Μια συσκευασία νιφάδες σοκολάτας
- 250 γρ. (1 ½ φλιτζ.) βούτυρο αγελαδινό
- 440 γρ. (2 ½ φλιτζ.) ζάχαρη
- 4-5 αυγά
- 260 ml (1 ¼ φλιτζ.) γάλα
- Βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού (ό,τι προτιμάτε)
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη.
- Όταν γίνει αφράτο το μίγμα, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και, όταν χτυπηθούν κι αυτά καλά, προσθέτουμε το γάλα.
- Κατεβάζουμε από το μίξερ το μίγμα και προσθέτουμε τη βανίλια ή το ξύσμα πορτοκαλιού και, σιγά-σιγά, το αλεύρι.
- Στο τέλος, ρίχνουμε και τις νιφάδες σοκολάτας.
- Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180o C, για μισή ώρα (ανάλογα με τον φούρνο).
Στείλτε μας κι εσείς τις σπεσιαλιτέ ή τις ιδέες σας. Μοιραστείτε τες μαζί μας και με τους φίλους των τραπεζομάντηλων Libo.
-
Στη φωτογραφία, το τραπέζι είναι στρωμένο με χάρτινο τραπεζομάντηλο Libo “Classic”.
-
Το ξέρατε; Τα χάρτινα τραπεζομάντηλα είναι πρακτικά και στο σπίτι.
