Αφράτο κέικ με νιφάδες σοκολάτας

Ένα αφράτο κέικ με νιφάδες σοκολάτας μας έστειλε ο Γιώργος Πολυχρονάκης. Αυτό που κάνει ιδιαίτερη τη γεύση του είναι ότι χρησιμοποιεί φρέσκο βούτυρο και του δίνει αρχοντιά και βελούδινη υφή.

Συνταγή για Κέικ με Νιφάδες Σοκολάτας

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Μια συσκευασία νιφάδες σοκολάτας
  • 250 γρ. (1 ½ φλιτζ.) βούτυρο αγελαδινό
  • 440 γρ. (2 ½ φλιτζ.) ζάχαρη
  • 4-5 αυγά
  • 260 ml (1 ¼ φλιτζ.) γάλα
  • Βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού (ό,τι προτιμάτε)

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη.
  2. Όταν γίνει αφράτο το μίγμα, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και, όταν χτυπηθούν κι αυτά καλά, προσθέτουμε το γάλα.
  3. Κατεβάζουμε από το μίξερ το μίγμα και προσθέτουμε τη βανίλια ή το ξύσμα πορτοκαλιού και, σιγά-σιγά, το αλεύρι.
  4. Στο τέλος, ρίχνουμε και τις νιφάδες σοκολάτας.
  5. Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180o C, για μισή ώρα (ανάλογα με τον φούρνο).

Στείλτε μας κι εσείς τις σπεσιαλιτέ ή τις ιδέες σας. Μοιραστείτε τες μαζί μας και με τους φίλους των τραπεζομάντηλων Libo.