Προμηθευτείτε με φρέσκα μυρωδικά, φέτα και ούζο για να πετύχετε τους νόστιμους αμοργιανούς κολοκυθοκεφτέδες της Μαρίας και της Χρύσας. Σερβίρονται ζεστοί δίπλα σε μια σαλάτα για πρόχειρο δείπνο ή σαν μεζεδάκια καλοκαιρινής ουζοκατάνυξης. Δείτε τη συνταγή.
Υλικά:
- 10 κολοκύθια
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 1 ματσάκι δυόσμο φρέσκο
- 2 αυγά
- 4 κουταλιές της σούπας ούζο
- ½ κιλό τυρί φέτα
- 1 κούπα αλεύρι
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη τα κολοκύθια.
- Τα στραγγίζουμε καλά ενώ τους έχουμε ρίξει αλάτι.
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τον δυόσμο και τον μαϊντανό και τα ανακατεύουμε με τα κολοκύθια.
- Ρίχνουμε τα αυγά και το ούζο.
- Τρίβουμε το τυρί φέτα σε χοντρά κομμάτια και την ρίχνουμε μέσα.
- Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Tip: Κάθε φορά ρίχνουμε λίγους-λίγους τους κολοκυθοκεφτέδες στο ελαιόλαδο για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και ρουφάνε λάδι αντί να κάνουν κρούστα.
**Η Μαρία Aναστασίου και η Χρύσα Κοσκοσιάν έμαθαν να αγαπούν την μαγειρική δίπλα στη μητέρα τους και αποφάσισαν να κάνουν τη μαγειρική, επάγγελμα. Διατηρούν εδώ και 5 χρόνια ένα μικρό αλλά ζεστό εστιατόριο στην Καλλιθέα, με καταπληκτικούς νησιώτικους μεζέδες και παραδοσιακή ψημένη ρακή.
Σας περιμένουν στο “Αμοργιανό Πέρασμα”, Σιβιτανίδου 51, Καλλιθέα, Αθήνα.
Τηλ.: 210.9592080.
