Προμηθευτείτε με φρέσκα μυρωδικά, φέτα και ούζο για να πετύχετε τους νόστιμους αμοργιανούς κολοκυθοκεφτέδες της Μαρίας και της Χρύσας. Σερβίρονται ζεστοί δίπλα σε μια σαλάτα για πρόχειρο δείπνο ή σαν μεζεδάκια καλοκαιρινής ουζοκατάνυξης. Δείτε τη συνταγή.

Υλικά:

  • 10 κολοκύθια
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 1 ματσάκι δυόσμο φρέσκο
  • 2 αυγά
  • 4 κουταλιές της σούπας ούζο
  • ½ κιλό τυρί φέτα
  • 1 κούπα αλεύρι
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη τα κολοκύθια.
  • Τα στραγγίζουμε καλά ενώ τους έχουμε ρίξει αλάτι.
  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τον δυόσμο και τον μαϊντανό και τα ανακατεύουμε με τα κολοκύθια.
  • Ρίχνουμε τα αυγά και το ούζο.
  • Τρίβουμε το τυρί φέτα σε χοντρά κομμάτια και την ρίχνουμε μέσα.
  • Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
  • Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Tip: Κάθε φορά ρίχνουμε λίγους-λίγους τους κολοκυθοκεφτέδες στο ελαιόλαδο για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και ρουφάνε λάδι αντί να κάνουν κρούστα.

 


**Η Μαρία Aναστασίου και η Χρύσα Κοσκοσιάν έμαθαν να αγαπούν την μαγειρική δίπλα στη μητέρα τους και αποφάσισαν να κάνουν τη μαγειρική, επάγγελμα. Διατηρούν εδώ και 5 χρόνια ένα μικρό αλλά ζεστό εστιατόριο στην Καλλιθέα, με καταπληκτικούς νησιώτικους μεζέδες και παραδοσιακή ψημένη ρακή.

Σας περιμένουν στο “Αμοργιανό Πέρασμα”, Σιβιτανίδου 51, Καλλιθέα, Αθήνα.
Τηλ.: 210.9592080.