Κολοκυθόσουπα, ιδανική για βραδινό γεύμα το χειμώνα

Δεν υπάρχει καλύτερο φαγητό για το χειμώνα, από τις σούπες. Μας ζεσταίνουν και μας χορταίνουν, χωρίς να βαραίνει το στομάχι. Η Ελένη Μαραντίδου μάς έστειλε μια νόστιμη συνταγή που είναι ελαφριά, ιδανική και για βραδινό γεύμα.

Συνταγή για Κολοκυθόσουπα

Υλικά

  • 500 γρ. κολοκύθα κίτρινη
  • 2 κολοκυθάκια πράσινα
  • 1 πράσο
  • 2 καρότα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 στυμμένο πορτοκάλι
  • 1 κύβο κοτόπουλο
  • Μπαχάρι
  • Κανέλα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Γαρύφαλλο
  • Βούτυρο
  • Θυμάρι
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τη κολοκύθα, τα κολοκυθάκια, το πράσο και τα καρότα σε κύβους.
  2. Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά.
  3. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά μαζί με λίγο ζεστό νερό και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά.

Στείλτε μας κι εσείς τις σπεσιαλιτέ ή τις ιδέες σας. Μοιραστείτε τες μαζί μας και με τους φίλους των τραπεζομάντηλων Libo.