Η Ολυμπία Καλογιαννίδου μάς έστειλε ένα κλασικό γλυκό, τον κορμό, που το φτιάχνει για τα γενέθλια της κόρης της και αρέσει πολύ στα παιδιά. Το στολίζει και το διανθίζει προσθέτοντας κάθε φορά πολλές παιδικές λιχουδιές.
Συνταγή για Κορμό Σοκολάτας με Κρέμα Πατισερί, Τρούφα, Καραμέλες smarties και Μπισκότα
Υλικά
Για τον κορμό:
- 1 βούτυρο σε φακελάκι
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 1 βανίλια
- Λίγο κονιάκ ή λικέρ
- Κακάο, όσο θέλουμε
- Μπισκότα πτι μπερ ή μιράντα
Για την κρέμα πατισερί:
- 3 κρόκοι αβγών
- 200 γρ. ζάχαρη
- 1 λίτρο γάλα
- 100 γρ. κόρη φλάουρ
- 80 γρ. βούτυρο
- 1 βανίλια
- Ξύσμα λεμονιού
- Κακάο, εάν θέλουμε σοκολατένια πατισερί
Εκτέλεση
- Τα χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά του κορμού, εκτός από τα μπισκότα, ώστε να γίνουν μία κρέμα.
- Έπειτα, προσθέτουμε μπισκότα τα οποία έχουμε ήδη σπάσει, και απλώνουμε σαν μπαστουνάκι σε αντικολλητικό χαρτί και το βάζουμε στην κατάψυξη.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα πατισερί: Βάζουμε τα υλικά στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε. Μόλις αρχίζει να παίρνει τη μορφή κρέμας, αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε το βούτυρο (και το κακάο, εάν θέλουμε).
- Μόλις κρυώσει, βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο.
- Αφού παγώσει ο κορμός, τον βγάζουμε και τον τοποθετούμε σε μία βάση. Με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, στολίζουμε τον κορμό. Στο τέλος, βάζουμε τα smarties, την τρούφα και τα μπισκότα.
Στείλτε μας κι εσείς τις σπεσιαλιτέ ή τις ιδέες σας. Μοιραστείτε τες μαζί μας και με τους φίλους των τραπεζομάντηλων Libo.
-
Στη φωτογραφία, το τραπέζι είναι στρωμένο με χάρτινο τραπεζομάντηλο Libo “Classic”.
-
Το ξέρατε; Τα χάρτινα τραπεζομάντηλα είναι πρακτικά και στο σπίτι.