Μεθυσμένο Κοτόπουλο, κάντε το στήθος κοτόπουλου νόστιμο

Ένα μεθυσμένο κοτόπουλο μάς έστειλε η φίλη μας, Μαρία Κατιφεδένιου. Είναι απλή και εύκολη συνταγή στην παρασκευή της και έχει κι ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Επειδή το στήθος κοτόπουλου είναι light, θα θέλαμε να το βάζουμε συχνά στο τραπέζι μας, όμως το αποφεύγουμε γιατί, συνήθως, γίνεται στεγνό και άνοστο. Όμως, με τη συνταγή αυτή θα μας γίνει συνήθεια!

Συνταγή για Μεθυσμένο Κοτόπουλο

Υλικά για 2 μερίδες

  • ½ κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 μέτρια καρότα
  • 1 μικρή κονσέρβα ψιλοκομμένα μανιτάρια
  • ½ λίτρο μπύρα
  • Λίγο σκόρδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • Λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και λίγο λάδι και με αυτά τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι, το σκόρδο, τα καρότα και τα μανιτάρια.
  3. Βάζουμε και το κοτόπουλο να τσιγαριστεί και το αφήνουμε για 5′ με κλειστό το καπάκι, ώστε να βράσει στον ατμό.
  4. Στη συνέχεια, ρίχνουμε σιγά-σιγά τη μπύρα. Το αφήνουμε να βράσει ώστε να σωθεί η μπύρα.
  5. Λίγο πριν σβήσουμε το μάτι, ρίχνουμε αλατοπίπερο.

 

Στείλτε μας κι εσείς τις σπεσιαλιτέ ή τις ιδέες σας. Μοιραστείτε τες μαζί μας και με τους φίλους των τραπεζομάντηλων Libo.