Κουραμπιέδες για τις ημέρες των εορτών

Μια πιατέλα με τραγανούς και ζηλευτούς κουραμπιέδες βρίσκεται σε όλα τα ελληνικά σπίτια τις ημέρες των εορτών. Η Χρυσούλα Ζήση μάς έστειλε τη συνταγή που φτιάχνει κάθε χρόνο στη γιορτή της, καθώς όλοι τους περιμένουν πώς και πώς!

Συνταγή για Κουραμπιέδες

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 1 βιτάμ
  • Λίγο κονιάκ
  • 1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
  • 1 ποτήρι σπορέλαιο
  • 200 γρ. αμύγδαλα ψημένα, χωρίς αλάτι
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το πασπάλισμα:

  • 1 πακέτο ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από τα αμύγδαλα) και ζυμώνουμε προσθέτοντας αλεύρι, όσο χρειαστεί, για να γίνει μία μαλακή ζύμη αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
  2. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα κόβουμε ελάχιστα, ώστε να μην γίνουν σκόνη. Τα προσθέτουμε στη ζύμη.
  3. Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί και πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ό,τι σχήμα θέλουμε.
  4. Ψήνουμε στο “πάνω-κάτω” του φούρνου, στους 180o C περίπου 20-30′, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  5. Τους αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Ανακατεύουμε την βανίλια με την άχνη και τους πασπαλίζουμε καλά ώστε να πάει η άχνη παντού.

Στείλτε μας κι εσείς τις σπεσιαλιτέ ή τις ιδέες σας. Μοιραστείτε τες μαζί μας και με τους φίλους των τραπεζομάντηλων Libo.