Λαχταριστή πίτα με κεφτέδες

Μία λαχταριστή συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γεωργία, που την έφτιαχνε η μητέρα της η Σπυριδούλα Παναγοδήμου και που ξυπνά γλυκές εικόνες από μια ηλιόλουστη κουζίνα που μοσχοβολάει.

Συνταγή για Πίτα με Κεφτέδες

Κεφτέδες

Φτιάχνουμε τους κεφτέδες με μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο (καλό θα είναι να περιέχουν μαϊντανό και λίγο σκόρδο) όπως τους φτιάχνουμε κανονικά. Τους τηγανίζουμε και τους αφήνουμε.

Υλικά για την πίτα

  • 2 λίτρα γάλα
  • Μια κοφτή κ.γ. αλάτι
  • 1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 χτυπημένα αυγά
  • 3 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη με βούτυρο
  • 150 γρ. φέτα κατσικίσια
  • Λάδι
  • 100 γρ. φέτα

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το αλάτι, το σιμιγδάλι, το αλεύρι και τα χτυπημένα αυγά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει η κρέμα. Σε όλη τη διάρκεια του βρασμού, χτυπάμε με μίξερ χειρός σε μέτρια σκάλα. Με τον τρόπο αυτό, η κρέμα γίνεται αφράτη.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε στη κρέμα τρεις κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη με βούτυρο και ανακατεύουμε.
  3. Ρίχνουμε την κατσικίσια φέτα και ανακατεύουμε ελαφρά.
  4. Λαδώνουμε το μεγάλο ταψί της κουζίνας και αδειάζουμε μέσα την κρέμα. Ύστερα, βάζουμε τους κεφτέδες και τη φέτα διάσπαρτους στην κρέμα.
  5. Ρίχνουμε λίγο φρέσκο λάδι από πάνω.
  6. Ψήνουμε στους 180o C για 45′, μέχρι να ροδίσει.

Στείλτε μας κι εσείς τις σπεσιαλιτέ ή τις ιδέες σας. Μοιραστείτε τες μαζί μας και με τους φίλους των τραπεζομάντηλων Libo.