Λουκουμάδες που γίνονται εύκολα

Αν σας αρέσουν οι λουκουμάδες αλλά νομίζατε ότι είναι δύσκολο να γίνουν και χρειάζονται περίπλοκη διαδικασία, τότε δοκιμάστε τη συνταγή της φίλης μας Παρασκευής Μερεντίτη που απλουστεύει τα πράγματα. Μας λέει ότι το μυστικό είναι να στραγγίξουν καλά πάνω σε ποιοτικό χαρτί κουζίνας ώστε να μην μυρίζουν λαδίδα και να μην προξενούν καούρες στο στομάχι.

Συνταγή για Λουκουμάδες

Υλικά

  • 600 γρ. χλιαρό νερό
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 ξερή μαγιά

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη. Το αφήνουμε για μία ώρα.
  2. Ρίχνουμε ηλιέλαιο σε τηγάνι και, αφού κάψει καλά, ρίχνουμε κουταλιές από το μίγμα, τόσο μεγάλες όσο θέλουμε να γίνουν οι λουκουμάδες μας.
  3. Τους γυρίζουμε να ψηθούν από όλες τις πλευρές και τους βάζουμε σε πιατέλα που έχουμε καλύψει με χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφηθεί το παραπάνω λάδι.
  4. Σερβίρουμε με μέλι και καρύδια, με σοκολάτα ή με ό,τι άλλο θελήσουμε.