Οι κουζίνες των άλλων χωρών μας φέρνουν αναμνήσεις, αν τις έχουμε επισκεφθεί, ή εμπλουτίζουν τη γεύση μας όταν θέλουμε κάτι διαφορετικό. Η φίλη μας Μαρία-Συννεφιά Καραβασίλη μοιράστηκε μαζί μας τη συνταγή για ένα παραδοσιακό φαγητό της Βενεζουέλας.
Για τα φασόλια
Υλικά
- 250 γρ. μαύρα φασόλια
- 2 πιπεριές πράσινες
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- Λάδι
- Φρέσκια ντομάτα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα φασόλια και πριν γίνουν ρίχνουμε μέσα το σκόρδο, τις πιπεριές και το κρεμμύδι που τα έχουμε αλέσει όλα μαζί στο multi.
- Προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα, αλεσμένη και αυτή, το λάδι και αλάτι-πιπέρι.
- Μόλις χυλώσουν είναι έτοιμα.
Για την αρέπα
Υλικά
- Καλαμποκάλευρο
- Νερό
- Αλάτι
- Λάδι
- Ρύζι για πιλάφι
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε το καλαμποκάλευρο με νερό, αλάτι και λίγο λάδι.
- Το πλάθουμε σε μικρές πιτούλες και τις τηγανίζουμε.
- Σερβίρεται με ένα απλό ρύζι πιλάφι.
Στείλτε μας κι εσείς τις σπεσιαλιτέ ή τις ιδέες σας. Μοιραστείτε τες μαζί μας και με τους φίλους των τραπεζομάντηλων Libo.
-
Στη φωτογραφία, το τραπέζι είναι στρωμένο με χάρτινο τραπεζομάντηλο Libo “Bon Appétit”.
-
Το ξέρατε; Τα χάρτινα τραπεζομάντηλα είναι πρακτικά και στο σπίτι.