Μαύρα φασόλια με ρύζι και Αρέπα, από τη Βενεζουέλα

Οι κουζίνες των άλλων χωρών μας φέρνουν αναμνήσεις, αν τις έχουμε επισκεφθεί, ή εμπλουτίζουν τη γεύση μας όταν θέλουμε κάτι διαφορετικό. Η φίλη μας Μαρία-Συννεφιά Καραβασίλη μοιράστηκε μαζί μας τη συνταγή για ένα παραδοσιακό φαγητό της Βενεζουέλας.

Για τα φασόλια

Υλικά

  • 250 γρ. μαύρα φασόλια
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • Λάδι
  • Φρέσκια ντομάτα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα φασόλια και πριν γίνουν ρίχνουμε μέσα το σκόρδο, τις πιπεριές και το κρεμμύδι που τα έχουμε αλέσει όλα μαζί στο multi.
  2. Προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα, αλεσμένη και αυτή, το λάδι και αλάτι-πιπέρι.
  3. Μόλις χυλώσουν είναι έτοιμα.

Για την αρέπα

Υλικά

  • Καλαμποκάλευρο
  • Νερό
  • Αλάτι
  • Λάδι
  • Ρύζι για πιλάφι

Εκτέλεση

  1. Ζυμώνουμε το καλαμποκάλευρο με νερό, αλάτι και λίγο λάδι.
  2. Το πλάθουμε σε μικρές πιτούλες και τις τηγανίζουμε.
  3. Σερβίρεται με ένα απλό ρύζι πιλάφι.

Στείλτε μας κι εσείς τις σπεσιαλιτέ ή τις ιδέες σας. Μοιραστείτε τες μαζί μας και με τους φίλους των τραπεζομάντηλων Libo.