Ένα κλασικό κυριακάτικο φαγητό: κρέας στο ταψί με πατάτες. Αλλά φοβάστε ότι το κρέας θα στεγνώσει; Ξέρουμε τον τρόπο να μην συμβεί αυτό και το ψήσιμο να είναι νόστιμο, ζουμερό -απλώς εξαιρετικό! Χρήσιμες οδηγίες σε πέντε μόνο βήματα!

  1. Βάζουμε ένα κομμάτι κρέας (κυρίως σπάλα ή μπούτι) στο ταψί με πατάτες, αφού πρώτα έχουμε αλατοπιπερώσει και έχουμε αλείψει με τη μουστάρδα χτυπημένη στο ελαιόλαδο. Μπορούμε στο κρέας να κάνουμε περιφερειακά 4-5 τρυπούλες (με ένα μαχαιράκι) και να τοποθετήσουμε σε αυτές τις ντυμένες σκελίδες σκόρδου.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
  3. Βάζουμε το ταψί με το φαγητό στη μεσαία σχάρα και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 250 βαθμούς. Το αφήνουμε σε αυτή τη θερμοκρασία για μισή ώρα. Με τον τρόπο αυτό το κρέας θα θωρακιστεί και θα κρατήσει όλα τα υγρά του με αποτέλεσμα να γίνει ζουμερό και μαλακό.
  4. Μετά μισή ώρα, ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό βραστό και κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 150 βαθμούς. Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για ακόμα 3 με 3,5 ώρες.
  5. Τελειώνουμε για 15 λεπτά της ώρα το φαγητό στο γκριλ.
  6. Σερβίρουμε συνοδευτικά με πουρέ αρακά και λαχανικά ψητά.