Μιλφέιγ (mille-feuille), εύκολο και λαχταριστό

Κι όμως! Το μιλφέιγ δεν είναι τόσο δύσκολο να το φτιάξουμε όσο νομίζουμε όταν το βλέπουμε. Η φίλη μας Βάσω Ουζούνη μάς έστειλε τη συνταγή της για να το φτιάχνουμε εύκολα και, πιστέψτε με, γίνεται πολύ λαχταριστό.

Συνταγή για Μιλφέιγ (Mille-feuille)

Υλικά

  • 2 πακέτα σφολιατίνια
  • ½ ποτήρι γάλα
  • Άχνη ζάχαρη
  • 1 κρέμα γάλακτος

Για την κρέμα:

  • 3 φλ. γάλα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 6 κ.σ. άνθος αραβοσίτου
  • 7 κ.σ. ζάχαρη
  • Λίγο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με 2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη στο μίξερ, για να γίνει σαντιγί.
  2. Για να φτιάξουμε τη κρέμα, ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά της κρέμας και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει.
  3. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
  4. Προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά.
  5. Στρώνουμε τα μισά σφολιατίνια σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί και τα πασπαλίζουμε με λίγο γάλα.
  6. Από πάνω στρώνουμε τη μισή κρέμα, άλλη μία στρώση σφολιατίνια, πασπαλίζουμε με γάλα και στρώνουμε και τη δεύτερη στρώση κρέμας.
  7. Ρίχνουμε από πάνω τα τρίμματα από τα σφολιατίνια και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
  8. Το βάζουμε στο ψυγείο.

 

Στείλτε μας κι εσείς τις σπεσιαλιτέ ή τις ιδέες σας. Μοιραστείτε τες μαζί μας και με τους φίλους των τραπεζομάντηλων Libo.