Κι όμως! Το μιλφέιγ δεν είναι τόσο δύσκολο να το φτιάξουμε όσο νομίζουμε όταν το βλέπουμε. Η φίλη μας Βάσω Ουζούνη μάς έστειλε τη συνταγή της για να το φτιάχνουμε εύκολα και, πιστέψτε με, γίνεται πολύ λαχταριστό.
Συνταγή για Μιλφέιγ (Mille-feuille)
Υλικά
- 2 πακέτα σφολιατίνια
- ½ ποτήρι γάλα
- Άχνη ζάχαρη
- 1 κρέμα γάλακτος
Για την κρέμα:
- 3 φλ. γάλα
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 6 κ.σ. άνθος αραβοσίτου
- 7 κ.σ. ζάχαρη
- Λίγο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με 2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη στο μίξερ, για να γίνει σαντιγί.
- Για να φτιάξουμε τη κρέμα, ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά της κρέμας και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
- Προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά.
- Στρώνουμε τα μισά σφολιατίνια σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί και τα πασπαλίζουμε με λίγο γάλα.
- Από πάνω στρώνουμε τη μισή κρέμα, άλλη μία στρώση σφολιατίνια, πασπαλίζουμε με γάλα και στρώνουμε και τη δεύτερη στρώση κρέμας.
- Ρίχνουμε από πάνω τα τρίμματα από τα σφολιατίνια και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
- Το βάζουμε στο ψυγείο.
Στείλτε μας κι εσείς τις σπεσιαλιτέ ή τις ιδέες σας. Μοιραστείτε τες μαζί μας και με τους φίλους των τραπεζομάντηλων Libo.
-
Στη φωτογραφία, το τραπέζι είναι στρωμένο με πορτοκαλί μονόχρωμο τραπεζομάντηλο Libo από χαρτοΰφασμα.
-
Το ξέρατε; Τα χάρτινα τραπεζομάντηλα είναι πρακτικά και στο σπίτι.