Μηλόπιτα σε μισή ώρα

Με ελάχιστα υλικά και μάλιστα υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, η φίλη μας Σαρικοπούλου Βέρα μάς έστειλε συνταγή για μηλόπιτα που μπορούμε να ψήσουμε σε μόλις μισή ώρα και να την σερβίρουμε αχνιστή και μυρωδάτη!

Συνταγή για Μηλόπιτα

Υλικά

  • 2-3 μεσαία μήλα
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 8 γρ. βανίλια
  • Πρέζα αλάτι
  • 130 ml γάλα
  • 180 γρ. αλεύρι
  • 8 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 55 γρ. βούτυρο
  • Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους και τη μισή ζάχαρη. Σιγά-σιγά προσθέτουμε κοσκινισμένο το αλεύρι. Προσθέτουμε και το μπέικιν πάουντερ.
  2. Ρίχνουμε στο μίγμα τα 30 γραμμάρια από το βούτυρο, λιωμένο.
  3. Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα με τσέρκι.
  4. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε φέτες. Στρώνουμε τις φέτες όμορφα επάνω από το μείγμα.
  5. Περιχύνουμε από πάνω λιωμένο το υπόλοιπο βούτυρο (25 γραμμάρια).
  6. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη (και λίγο κανέλλα).
  7. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά στους 180o C.
  8. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

 

Στείλτε μας κι εσείς τις σπεσιαλιτέ ή τις ιδέες σας. Μοιραστείτε τες μαζί μας και με τους φίλους των τραπεζομάντηλων Libo.