Με ελάχιστα υλικά και μάλιστα υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, η φίλη μας Σαρικοπούλου Βέρα μάς έστειλε συνταγή για μηλόπιτα που μπορούμε να ψήσουμε σε μόλις μισή ώρα και να την σερβίρουμε αχνιστή και μυρωδάτη!
Συνταγή για Μηλόπιτα
Υλικά
- 2-3 μεσαία μήλα
- 2 κρόκοι αυγών
- 80 γρ. ζάχαρη
- 8 γρ. βανίλια
- Πρέζα αλάτι
- 130 ml γάλα
- 180 γρ. αλεύρι
- 8 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 55 γρ. βούτυρο
- Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους και τη μισή ζάχαρη. Σιγά-σιγά προσθέτουμε κοσκινισμένο το αλεύρι. Προσθέτουμε και το μπέικιν πάουντερ.
- Ρίχνουμε στο μίγμα τα 30 γραμμάρια από το βούτυρο, λιωμένο.
- Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα με τσέρκι.
- Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε φέτες. Στρώνουμε τις φέτες όμορφα επάνω από το μείγμα.
- Περιχύνουμε από πάνω λιωμένο το υπόλοιπο βούτυρο (25 γραμμάρια).
- Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη (και λίγο κανέλλα).
- Ψήνουμε για 30-35 λεπτά στους 180o C.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Στείλτε μας κι εσείς τις σπεσιαλιτέ ή τις ιδέες σας. Μοιραστείτε τες μαζί μας και με τους φίλους των τραπεζομάντηλων Libo.
-
Στις φωτογραφίες, το τραπέζι είναι στρωμένο με πράσινο καρό χάρτινο τραπεζομάντηλο Libo από τη “Σειρά 700”.
-
Το ξέρατε; Τα χάρτινα τραπεζομάντηλα είναι πρακτικά και στο σπίτι.