Μοσχάρι με δαμάσκηνα, ένα γιορτινό πιάτο

Το συναντάμε στα γιορτινά τραπέζια, αλλά είναι ταυτόχρονα ένα ωραίο πιάτο που ταιριάζει και σε κάθε τραπέζι που εμείς θέλουμε να το κάνουμε γιορτινό. Η φίλη μας Γεωργία Σταμάτη μάς έστειλε μια εύκολη συνταγή για αυτό το νόστιμο φαγητό, που ζεσταίνει την καρδιά.

Συνταγή για Μοσχάρι με Δαμάσκηνα

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι (ελιά ή ποντίκι)
  • 300 γρ. δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια
  • 1 φλυτζάνι του καφέ κόκκινο κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 2 γαρύφαλλα
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτα
  • Λάδι
  • Ζεστό νερό

Εκτέλεση

  1. Σοτάρουμε το κρέας με το πιπέρι σε λίγο λάδι, σβήνουμε με το κρασί και στη συνέχεια βάζουμε τον πελτέ, την κανέλλα και τα γαρύφαλλα.
  2. Σιγοβράζουμε 2-3′. Συμπληρώνουμε όσο ζεστό νερό νομίζουμε ότι χρειάζεται ώστε να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
  3. Μισή ώρα πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο, βάζουμε το αλάτι.
  4. 10-15′ πριν το τέλος, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα.
  5. 5′ πριν το σβήσουμε, προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα.
  6. Καλό είναι να μεσολαβήσει κάποιος χρόνος πριν σερβιριστεί, για να ενωθούν οι γεύσεις.
  7. Σερβίρουμε με σπυρωτό ρύζι.

Στείλτε μας κι εσείς τις σπεσιαλιτέ ή τις ιδέες σας. Μοιραστείτε τες μαζί μας και με τους φίλους των τραπεζομάντηλων Libo.