Ο φίλος μας Νικόλαος Μπλατσιώτης μάς έστειλε μία συνταγή για μους σοκολάτα, εύκολη και εύγευστη! Μπορείτε να φτιάξετε ωραίες τούρτες με αυτήν ή να γαρνίρετε διάφορα γλυκά. Εκείνος, τη βάζει σε ποτήρια και τη σερβίρει σαν επιδόρπιο ή τη στολίζει με smarties και άλλες λιχουδιές, όταν τη σερβίρει σε παιδιά.
Συνταγή για Μους Σοκολάτας με 2 Υλικά
Υλικά
- 200 γρ. σοκολάτα 54% κακάο
- 400 ml κρέμα για σαντιγί
Εκτέλεση
- Μοιράζουμε την κρέμα σαντιγί σε 300 ml και 100 ml.
- Βάζουμε τα 300 ml κρέμας στο ψυγείο.
- Σε μπεν μαρί, λιώνουμε τη σοκολάτα και την ανακατεύουμε με τα 100 ml κρέμας, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
- Αφήνουμε στην άκρη το μείγμα για δέκα λεπτά, ώστε να κρυώσει.
- Βγάζουμε την κρύα κρέμα από το ψυγείο και τη χτυπάμε, μέχρι να γίνει σαντιγί.
- Προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας σε 3 ή 4 δόσεις ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το μίξερ, μέχρι γίνει μία σαντιγί που “στέκεται”.
- Σερβίρουμε αμέσως σε ποτήρια και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Στείλτε μας κι εσείς τις σπεσιαλιτέ ή τις ιδέες σας. Μοιραστείτε τες μαζί μας και με τους φίλους των τραπεζομάντηλων Libo.
-
Στη φωτογραφία, το τραπέζι είναι στρωμένο με χάρτινο τραπεζομάντηλο Libo “Classic”.
-
Το ξέρατε; Τα χάρτινα τραπεζομάντηλα είναι πρακτικά και στο σπίτι.
