Μους σοκολάτας, συνταγή με 2 υλικά μόνο

Ο φίλος μας Νικόλαος Μπλατσιώτης μάς έστειλε μία συνταγή για μους σοκολάτα, εύκολη και εύγευστη! Μπορείτε να φτιάξετε ωραίες τούρτες με αυτήν ή να γαρνίρετε διάφορα γλυκά. Εκείνος, τη βάζει σε ποτήρια και τη σερβίρει σαν επιδόρπιο ή τη στολίζει με smarties και άλλες λιχουδιές, όταν τη σερβίρει σε παιδιά.

Συνταγή για Μους Σοκολάτας με 2 Υλικά

Υλικά

  • 200 γρ. σοκολάτα 54% κακάο
  • 400 ml κρέμα για σαντιγί

Εκτέλεση

  1. Μοιράζουμε την κρέμα σαντιγί σε 300 ml και 100 ml.
  2. Βάζουμε τα 300 ml κρέμας στο ψυγείο.
  3. Σε μπεν μαρί, λιώνουμε τη σοκολάτα και την ανακατεύουμε με τα 100 ml κρέμας, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
  4. Αφήνουμε στην άκρη το μείγμα για δέκα λεπτά, ώστε να κρυώσει.
  5. Βγάζουμε την κρύα κρέμα από το ψυγείο και τη χτυπάμε, μέχρι να γίνει σαντιγί.
  6. Προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας σε 3 ή 4 δόσεις ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το μίξερ, μέχρι γίνει μία σαντιγί που “στέκεται”.
  7. Σερβίρουμε αμέσως σε ποτήρια και τα βάζουμε στο ψυγείο.

 

Στείλτε μας κι εσείς τις σπεσιαλιτέ ή τις ιδέες σας. Μοιραστείτε τες μαζί μας και με τους φίλους των τραπεζομάντηλων Libo.