Συνταγή για μπιφτέκια με φύλλο σφολιάτας

Έτσι κι αλλιώς μας αρέσουν τα μπιφτέκια, αλλά η φίλη μας Ρούλα έβαλε τη φαντασία της και μας τα έστειλε σε μία καινούργια εκδοχή, που έκανε πολύ ενδιαφέρουσα την πιατέλα που έρχεται στο τραπέζι.

Συνταγή για Μπιφτέκια με Φύλλο Σφολιάτας

Υλικά

  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 ντομάτες
  • 2 κρεμμύδια, όχι πολύ μικρά
  • 4 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
  • 2 κ.σ. γάλα εβαπορέ
  • 2 αυγά
  • 1 κ.σ. ξίδι από σταφύλι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Λίγη ρίγανη και θυμάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Επίσης, θα χρειαστούμε μία συσκευασία με φύλλο σφολιάτας. Βγάζουμε το φύλλο από το ψυγείο 2-3 ώρες πριν το χρησιμοποιήσουμε, για να ξεπαγώσει.

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ.
  2. Αλέθουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες στο multi και τα ρίχνουμε στον κιμά.
  3. Αφαιρούμε την κόρα από τις φέτες του ψωμιού και το τρίβουμε με τα χέρια, σε ψίχουλα.
  4. Ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το ένα αυγό, στον κιμά και ζυμώνουμε πολύ καλά το μίγμα για να πάνε όλα τα υλικά παντού και για να γίνουν τα μπιφτέκια μας αφράτα.
  5. Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας σε όποιο μέγεθος προτιμάμε και τα τυλίγουμε με ένα κομμάτι από τη σφολιάτα.
  6. Λαδώνουμε ένα ταψί, τοποθετούμε τα τυλιγμένα μπιφτέκια και από πάνω τα αλείφουμε με πινελάκι, με το αυγό, που κρατήσαμε, χτυπημένο.
  7. Ψήνουμε στους 180o C στο “πάνω-κάτω” του φούρνου για 40’ περίπου και τα παρακολουθούμε. Αν η σφολιάτα στεγνώνει, σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο και αφαιρέστε το 10’ πριν βγάλετε το ταψί από το φούρνο.

Στείλτε μας κι εσείς τις σπεσιαλιτέ ή τις ιδέες σας. Μοιραστείτε τες μαζί μας και με τους φίλους των τραπεζομάντηλων Libo.